.

.

TOTS 21

Una imatge del recital de poesia. Foto: Cedida

Una imatge del recital de poesia. Foto: Cedida

El Casino Municipal de Roda de Berà va acollir ahir la celebració d’una vetllada poètica amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, organitzada per la regidoria de Cultura a través de la biblioteca municipal Joan Martorell Coca.

La finalitat de la jornada anual, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, és donar suport a la diversitat lingüística a través de l’expressió poètica. L’objectiu es compleix cada any amb escreix a Roda de Berà i ahir es van poder escoltar fins a una vintena de llengües diferents: anglès, ucraïnès, portuguès, xinès, occità, esperanto, italià, àrab, búlgar, francès, filipí, alemany, romanès, wòlof, quítxua, amazic, gallec, llatí, rus, castellà i català.

L'alcalde va llegir el poema en català. Foto: Cedida

L’alcalde va llegir el poema en català. Foto: Cedida

En totes aquestes llengües es va recitar el poema escollit en la 16a edició, “Tant si baixes la vista vers la immunda”, de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, de qui enguany es commemora el 400è aniversari de la seva mort.

La versió original del poema, en català, va ser recitada per l’alcalde Pere Virgili, seguit per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, qui el va llegir en castellà. Entre els participants també hi van haver alguns infants, el més petit d’ells, el Nil, de tan sols 5 anys; l’Oliver, de 7, qui amb gran soltesa va voler llegir el seu poema dues vegades; o la Gabriela, de 10 anys, una incondicional d’aquesta vetllada poètica, qui va recitar dues poesies, una d’elles pròpia, escrita en anglès, sobre la importància de l’amistat.

També es van llegir obres d’altres autors com Gabriel García Márquez, Walt Whitman, Miquel Martí i Pol, Pablo Neruda o Cecilia Meirelles.