.

.

TOTS 21

Pemi Fortuny i l'alcalde de Roda. Foto: Cedida
Pemi Fortuny i l’alcalde de Roda. Foto: Cedida

Josep M. Fortuny, o en Pemi Fortuny, és conegut arreu del país per haver estat durant vint anys el cantant de Lax’n’Busto. És també, però, el fill del que fou un dels promotors del Roc de Sant Gaietà, Josep M. Fortuny.

L’alcalde Pere Virgili es va reunir ahir amb ell per iniciar converses per a un proper conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la família Fortuny per a la cessió d’una sèrie d’aquarel·les que pertanyien al seu pare.

Les obres pictòriques van ser encarregades a principis de la dècada dels 60, en els mesos previs i durant la construcció d’aquesta emblemàtica urbanització rodenca, a l’artista Gustavo Valera, qui a través del seu pinzell va mostrar a Fortuny i a Gaietà Bori Tallada com serien, després de construir, els edificis més significatius del Roc de Sant Gaietà.

Les catorze aquarel·les van acompanyades de fotografies actuals preses des de les mateixes perspectives. Després de la signatura, l’Ajuntament prepararà una exposició que visitarà diverses ubicacions de Roda de Berà perquè tothom pugui gaudir d’aquestes obres que mostren el passat i el present d’aquesta joia arquitectònica.