.

.

TOTS 21

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili. Foto: Tots21

Tal com ha fet Mont-roig del Camp, l’Ajuntament ha sol·licitat aquest matí a la Generalitat, amb una carta enviada a la Delegació del Govern a Tarragona, que s’inclogui Roda de Berà en el llistat de municipis que quedaran afectats pel toc de queda nocturn d’1 de la matinada fins a les 6 del matí. Aquesta mesura entrarà en vigor aquesta propera nit, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’hagi avalat.

La decisió de sol·licitar-ho s’ha pres amb el suport unànime de la Junta de Portaveus reunida ahir al vespre i després que aquest matí s’hagi reunit en sessió d’urgència la Comissió d’Emergència Municipal.

Roda de Berà compleix amb els criteris necessaris per ser inclosa, té una població de més de 5.000 habitants i té des de principis de juliol una incidència acumulada superior als 400 casos per cada 100.000 habitants. Amb dades d’avui divendres, la incidència acumulada és de 624,33 casos i l’índex de risc és encara molt alt, situant-se en els 723,88 punts. Tot i això, Roda de Berà no va ser inclosa en el llistat fet públic el passat dimecres per la Generalitat dels 158 municipis en els quals s’aplicarà el toc de queda, ampliat ahir a 161 amb la incorporació de tres noves localitats, entre elles Altafulla.

L’equip de Govern s’ha mostrat preocupat per la dificultat que suposarà per a la Policia Local controlar les possibles aglomeracions que es generin a les platges i al seu entorn més proper. Sobretot després que la Generalitat hagi demanat als governs locals la limitació d’accés als espais públics on es puguin produir aglomeracions de gent, com les platges o els parcs, entre les 00.30h i les 6h del matí, en un moment en què la població estacional arriba als prop de 50.000 habitants.

Durant la Comissió d’Emergència Municipal d’aquest matí el sotsinspector en cap de la Policia Local, Joan Pie, ha assegurat que durant les nits del cap de setmana els agents efectuaran controls exhaustius per evitar els accessos a les platges. També comptaran amb la col·laboració dels membres de l’associació de voluntaris de Protecció Civil.

L’alcalde Pere Virgili ha fet una crida a la responsabilitat individual per frenar plegats la nova onada de contagis i recorda la importància, tot i que estiguem vacunats amb la pauta completa, de continuar complint amb les mesures de protecció, com és l’ús de la mascareta sempre que sigui necessària, també a l’aire lliure, el rentat freqüent de mans i mantenir la distància de seguretat de metre i mig.