.

.

TOTS 21

Imatge durant el pregó a la Plaça de l’Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Tarragona 21.

La plaça de l’Ajuntament s’ha omplert per donar la benvinguda a la festa major d’enguany. El pregó ha sigut a càrrec de tres rodencs molt peculiars amb un perfil molt interessant, Pau Garriga, alumne de l’Institut de Roda de Berà amb el millor expedient acadèmic del curs. La segona pregonera ha sigut Carla Camps, campiona de vela, i Remei Gavaldà, presidenta del Club Atlètic Roda de Barà, el qual el primer equip ha aconseguit l’ascens a 2a catalana, tots tres acompanyats de l’alcalde Pere Virgili.

Aquests tres pregoners representen els pilars fonamentals del municipi: l’esforç, l’excel·lència i l’educació.

Tal com ens va destacar l’alcalde de Roda de Berà en una entrevista a Tarragona21, l’objectiu de convidar a tres pregoners és que “la gent pugui escoltar el que diuen les persones de Roda, com la veuen, què volen que sigui en un futur. No volem un personatge mediàtic, volem que sentin a dir que els hi ha de dir el millor expedient de Roda, la presidenta del club d’Atlètic o la campiona de Vela, el model del personatge mediàtic el tenim caducat”.

L’alumne amb millor expedient acadèmic de 4t de l’ESO, Pau Garriga, ha sigut el primer a parlar i ha destacat la importància de viure en un municipi com Roda de Berà. El poble que l’ha vist néixer i créixer progressivament, la seva vinculació a les entitats rodenques, com per exemple l’escola municipal de música i la seva col·laboració en actes tan importants com la processó del pa beneït.

La segona pregonera, la presidenta del Club Atlètic Roda de Berà, Remei Gavaldà, va ser la primera dona com a presidenta del futbol local, ha animat a tothom a gaudir de l’esport que enguany ocupa gran part de la programació de festes. A més, Remei Gavaldà, va destacar els moments de joventut quan va començar a estiuejar a Roda de Berà fent menció als comerços locals.

L’última pregonera, Clara Camps, ha agraït la seva participació en el pregó i ha destacat que gràcies a això la Vela serà més reconeguda, un esport que necessita molt d’esforç i dedicació.

La Plaça de l’Ajuntament es trobava plena durant el pregó. Foto: Tarragona 21.

Després del pregó, s’ha lliurat l’obsequi del reconeixement Esportiu a la Campiona de Vela, Clara Camps i al Club Atlètic Roda de Berà pel seu ascens a 2a catalana, en aquest cas el premi ha sigut recollit pel capità del primer equip. Més tard, s’ha dut a terme l’actuació dels Falcons de Vilafranca, seguit dels versots i la tronada, tots tres actes han declarat l’inici de festa major.

Tanmateix, Roda de Berà va començar els actes previs de festa major el dia 15 d’agost amb tota mena d’activitats, el dia 21 es va donar per encetada amb la cercavila i amb el pregó han donat el tret de sortida per gaudir els últims dies de festa major.

Avui, dissabte 24 d’agost, dia de Sant Bartomeu, Roda de Berà prepara el seu dia més fort amb la sortida de la processó del pa Beneït a les 10:30h, aquest acte és part de la tradició de Roda de Berà i un dels actes més emocionants de la programació, segons l’alcalde Pere Virgili. Seguit d’una missa solemne, la subhasta de la coca del goig i el concert vermut.

Pel que fa a la tarda, es durà a terme el campionat de petanca femení i la ballada de Sardanes. Arribat el vespre serà el torn de les activitats musicals amb l’Orquestra Maravella, creada l’any 1951, amb tradició a Roda de Berà al llarg de molts anys per la Festa Major, també serà l’encarregada del Gran Ball de Festa Major. Fins dilluns 26 d’agost, Roda de Berà seguirà esprement al màxim els últims dies de festa major.

Consulta tota la programació aqui.

Andrea Palma