.

Fotografia d'un aficionat grana en la celebració d'un dels gols del Nàstic. Foto: @albertmercade

El somni grana de Segona A segueix més viu que mai. Ho fa després que el Nàstic ha sabut superar les inclemències, un partit trabat, un àrbitre amb un criteri ambivalent i el dubte de gols que haurien d’haver pujat a l’electrònic; i ho fa després que els tarragonins hagin superat el Sestao al País Basc per un gol a dos. La Segona A és, ara, a una sola eliminatòria.

L’inici del partit –amb un empat a 1 de l’anada al Nou Estadi– no feia preveure un desenllaç propici per als interessos del Nàstic. Els quinze primers minuts han estat de tempteig, nervis, imprecisions, moltes faltes i sense que cap dels dos equips connectés un xut entre els tres pals. Això sí, la intensitat la posava el Sestao River esperonat pels seus a Las Llanas.

La Marea Grana s'ha fet sentir a Las Llanas, Sestao. Foto: Club Gimnàstic

Diamanka ha seguit percutint, tal i com ho va fer en l’anada. Al minut 25, el davanter ivorià ha protagonitzat una espectacular cavalcada per la banda dreta, des d’on ha centrat per Urkizu. El basc ha pogut rematar per el seu xut ha sortit per damunt del travesser. Tot i que la possessió es mantenia igualada en la mitja hora de partit, el Nàstic no havia xutat encara entre els tres pals.

El pitjor del primer temps ha arribat en el minut 37, quan el Sestao ha aprofitat una badada de Xisco Campos en un mal refús, per avançar els bascos. Concretament, Jito –que ja va marcar en l’anada– s’ha apoderat del mal refús de Xisco, ha xutat i Reina ha aturat en primera instància però no ha pogut evitar el gol del verd-i-negre.

Adri Cuevas brega una pilota en el transcurs del partit. Foto: Club Gimnàstic

El Nàstic es refà en la segona meitat

Després d’un primer temps sense idees, el Nàstic ha canviat totalment la tònica de la segona meitat. Ja al minut 51, Marcos ha efectuat la rematada més perillosa pels grana en el que anava de partit. El seu cop de cap ha sortit fregant el pal dret de la porteria defensada per Domínguez. Només un minut després, Lago Jr ha empatat el partit però l’àrbitre ha anul·lat l’acció per fora de joc. Una acció tan dubtosa que fins i tot la Euskal Telebista ha assegurat que Lago es trobava en posició correcta en el moment de la rematada.

El Nàstic no ha defallit. Els canvis han sorgit efecte, sobretot amb l’entrada de David Querol per Adri Cuevas en el minut 60. La primera acció de perill del reusenc ha estat una vaselina que no ha trobat porteria. No obstant, en el minut 71 Rocha ha fet esclatar l’eufòria entre els aficionats grana desplaçats al País Basc en empatar el partit: Rocha s’ha inventat una paràbola des de l’exterior de l’àrea gran, inabastable per al porter Domínguez.

Celebració del gol de la victòria. Foto: Club Gimnàstic

Record per Pitarque

Els tarragonins s’han inflat d’esperit amb l’empat i, en l’acció posterior, Marcos ha tingut el segon però el seu cop de cap ha sortit massa fluix. Els grana estaven protagonitzant un atac i gol i, en el minut 76, Querol ha certificat el triomf grana. El davanter reusenc s’ha plantat sol davant Domínguez, l’ha esperat, i un cop ha tingut el porter a sobre ha picat suaument l’esfèric per signar l’1 a 2. Un resultat que, a falta de 14 minuts per acabar el partit, obligava els bascos a marcar dos gols.

Val a dir que Querol ha tingut un detall emotiu amb el seu excompany de files al CF Reus Deportiu, Jordi Pitarque, que va perdre la vida per mort sobtada l’any 2010, i a qui ha dedicat el gol fent el número 7 amb els dits de les mans.

L’electrònic ja no s’ha mogut del marcador i ara el Nàstic espera el darrer rival per poder tornar a la Segona A.

Rocha celebra l'empat amb els seus companys. Foto: Club Gimnàstic

Fitxa Tècnica:

Sestao River: Domínguez, Resines, Bingen, Alberto, Esnaola, Urkizu, Josu, Guerrero, Gerardo (Garcia, 60′), Jito i Diamank.

Gimnàstic de Tarragona: Reina, Juanjo, Xisco, Pablo Marí, Verdú, Rocha, David Sanchez, Lago Jr, Adri Cuevas (Querol, 60′), Rubio (Piojo, 54′) i Marcos.

Gols: 1-0 (37′) Jito. 1-1 (71′) Rocha. 1-2 (76′) David Querol.

Àrbitre: De la Fuente Ramos. Ha amonestat Alberto i Urkizu, del Sestao; Verdú, Marí, Juanjo i David Sánchez, del Nàstic.

Camp: Estadi Municipal de Las Llanas.