.

.

TOTS 21

Roc Muñoz, avui durant la roda de premsa de presentació de la seva candidatura. Foto: Tarragona21

Una candidatura unitària perquè «tots són necessaris». L’alcalde de la Canonja ha presentat avui davant la premsa la seva opció a encapçalar la primera secretaria de la Federació socialista del Camp, pactada amb diversos col·lectius que aspiraven a presentar-s’hi o a influir.

Tots menys un, Xavier Sabaté, que mitja hora abans que acabés el termini, les 12 de la nit de dilluns passat, formalitzava per carta la seva candidatura a primer secretari. Si es confirma i assoleix els avals necessaris, s’anirà a primàries.

Muñoz ha mostrat el seu «respecte» cap a l’opció Sabaté, però ha destacat que «no serà fàcil» que aconsegueixi els avals necesaris per presentar-se, 215 en total. El candidat ha subratllat que no li oferirà cap càrrec a Sabaté en la seva executiva en el cas que aquest darrer renunciï a les primàries. Sabaté va dir ahir en conversa amb Tarragona21 que no s’integraria en la llista de Muñoz.  S’espera que Sabaté anunciï en els propers dies si continua endavant amb la seva candidatura o hi renuncia.

Sabaté malda aquests dies en considerar que les negociacions entre llistes s’han basat en persones i no en programes. També el sector Diana Salvadó busca programes. «L’important és que el partit vagi a una», ha respost Muñoz.

Roc Muñoz no ha vingut a presentar el programa -la ponència poítica es presentarà al Congrés de Federació, el 4 de febrer- sinó a presentar-se ell, fixant la «unitat» com «una marca identitària de la Federació». Ho ha estat a punt d’aconseguir i no era fàcil perquè fins a tres sectors o entorns hi han jugat: Carles Castillo -que presentava Nicolás García com a possible candidat-, Diana Salvadó -avalada per gent de pes del partit- i l’entorn de Begoña Floria, que no es plantejava presentar-se a les primàries, però sí estar present a la nova executiva. Finalment, les negociacions, gairebé definitives durant el passat cap de setmana, han donat una candidatura a la que li ha sortit a darrera hora l’opció Sabaté.

El tarannà integrador l’ha posat damunt la taula Roc Muñoz, que s’ha definit com una persona «oberta a moltes estratègies». «Com a alcalde em vota gent de dretes, socialistes i comunistes», ha recordat, marcant un clar perfil municipalista. «Visitaré totes les agrupacions del Camp de Tarragona i estaré amb la nostra gent, amb la gent del poble i amb la que se sent socialista». La necessitat de reil·lusionar un patit tocat electoralment és clau.

Roc no ha presentat avui noms, un tema de debat que encara no està tancat, però sí ha definit els càrrecs més destacats que tindrà la nova executiva regional: un o dos vice-secretaris, un secretari d’Organització, un de Política municipal i les sectorials. La futura executiva tindrà un nucli reduït. Tota aquesta estructura no és per casualitat, sinó fruit de debats inacabables que es viuen aquests dies.

El candidat ha recordat que té el suport de l’executiva sortint,i que el van venir a buscar, una executiva encapçalada per Josep Fèlix Ballesteros com a actual primer secretari, i no s’ha tallat a dir que comptarà amb ell, amb l’actual primer secretari de l’agrupació local, Josep Anton Burgasé, i amb l’actual secretari d’Organització, Joan Ruiz. I ha rematat la seva intervenció afirmant que «si mai el partit em diu ‘prou’, marxaré. No faré com altres que no saben com sortir», en referència a Sabaté.

J. Garcia