.

Imatge d’una edició anterior celebrada a Riudoms

El proper diumenge 6 de maig, a partir de les 11.30 h, a la sala d’exposicions de l’Epicentre Gaudí de Riudoms, es celebrarà una segona edició de la cerimònia japonesa del Tè. La cerimònia serà impartida de manera pràctica per la mestra del tè, Maestra Matoji, per a dos grups de 20 persones
prèviament inscrites, a les 11.30 h. i a les 12.30 h, tot i que hi haurà espai per al públic que vulgui presenciar la demostració.

A la cerimònia del tè també hi seran presents els Chado Raku, un grup d’aficionats del tè que donara suport a la mestra. La «Chanoyu» o «camí del tè» -que és com es denomina aquest esdeveniment en japonès- consisteix en una ritual de preparació i oferiment del tè als convidats.

En aquesta ocasió el tè verd japonès anirà acompanyat «wagashi», uns dolços tradicionals que pel seu tamany, color i textura representen elements propis de l’època de l’any i contrasten amb el tè, ja que no porta sucre.

L’espai de l’Epicentre Gaudí també acollira una exposició de ceràmica japonesa amb unes 25 peces organitzada per la investigadora Satoko Nakane. I al final, els assistents podran degustar sushi elaborat per la restauradora riudomenca, Ester Monico, propietària d’un establiment de cuina japonesa a Reus.

Aquesta mini «jornada japonesa» també es pot completar amb la pràctica del «Hanami», el costum tradicional japonès de gaudir de la bellesa de les flors, sobretot les de cirerer (sakura), contemplant els cirerers japonesos en flor que hi ha en aquests moments a la plaça de l’arbre de Riudoms. La pràctica del «Hanami» té més d’un miler d’anys d’antiguitat, i encara és molt popular al Japó avui en dia i té lloc a la primavera. La floració només dura una o dues setmanes, normalment del març a l’abril, i està seguida pels mitjans de comunicació de massa i és esperada per gran part dels japonesos.