.

.

TOTS 21

Imatges de la roda de premsa d’aquest matí, amb representació de l’alcalde, la federació i el Club Patí Riudoms. Foto: Tots21

El Pavelló Municipal d’Esports de Riudoms acollirà aquest diumenge a partir de les 16 hores el Campionat de Catalunya de grups de Xou Júnior i Quartets de patinatge artístic. En total prop de 500 patinadors, delegats i entrenadors es donaran cita a la localitat del Baix Camp en una competició en la qual no hi haurà públic per complir amb les mesures de prevenció de la Covid-19. Malgrat les limitacions òbvies per culpa de la pandèmia, que limiten l’impacte econòmic directe que podria tenir sobre la localitat un esdeveniment d’aquestes característiques, el torneig ajudarà a fer realitat dos objectius. El primer ha estat ressaltat aquest matí en roda de premsa per l’alcalde, Sergi Pedret: «Un ajuntament ha de vetllar per oferir els millors serveis als seus ciutadans. Però a Riudoms hem volgut anar més enllà i oferir-nos també al servei de les poblacions del voltant. Aquest campionat ens permetrà no només donar a conèixer el nom de Riudoms sinó també tornar a ser un referent esportiu del territori, en aquest cas en el món del patinatge» gràcies a que la competició es podrà seguir en directe per les televisions de la Xarxa de Comunicació Local i per la plataforma de continguts digital Xala!.

Per la seva banda, el vicepresident de la Federació Catalana de Patinatge i president de la territorial de Tarragona, Rafel Serrano, destacava la competitivitat i qualitat d’un torneig en el qual participen 40 grups de diferents clubs catalans, dividits entre 19 de categoria júnior (cadascun d’ells amb una plantilla d’entre 19 i 24 patinadors) i 21 quartets. Els clubs territorials que hi prendran part són els del Cunit, Roda, Alcanar, Dertusa, L’Aldea i Reus Deportiu. «És el millor campionat que es podia fer en l’àmbit mundial en la categoria de Xou», assegurava, apuntant que en una situació de normalitat absoluta podria haver arrossegat prop de 4.000 persones. Serrano, que ha agraït no només la implicació del consistori sinó també la gran feina duta a terme pel Club Patí Riudoms com a entitat amfitriona, ha deixat ben clar davant dels mitjans que se seguiran totes les normes de seguretat necessàries tant per part dels esportistes com dels organitzadors, com per exemple la senyalització de circuits marcats d’entrada i sortida de pista i un operatiu molt ben definit en els entrenaments.

Des del punt de vista competitiu, els millors d’aquest diumenge passaran al campionat espanyol que es durà a terme a Alcoi. La modalitat de Xou, de cara als neòfits, treballa en la realització d’una coreografia que explica una història en un període de temps d’entre 3 i 4 minuts. «Aquesta modalitat no només fa que la gent gaudeixi, sinó que ha estat clau a l’hora de poder donar un salt qualitatiu en el patinatge artístic», afirmava.

J.S.