.

.

TOTS 21

Un moment de la visita cursada al Centre Cultural Joves de Riudecanyes

La recent visita a Riudecanyes d’Eva Ferran, Coordinadora Territorial de Joventut a Tarragona, ha servit per donar a conèixer la realitat associativa del municipi que té diverses entitats actives durant tot l’any.

Eva Ferran va visitar la seu del Centre Cultural Joves de Riudecanyes, entitat que dinamitza els infants i joves de la vila, fundada el 1975 i que manté un calendari d’activitats molt ampli.

Els joves van explicar a Eva Ferran els objectiu de l’associació i com s’organitzen per afrontar un calendari extens d’actes que els manté actius sigui estiu o hivern. Cal recordar que ells són els responsables d’organitzar l’arribada dels Reis d’Orient, del Festival de Playback o dinamitzar el Carnaval i que fan múltiples activitats de lleure i estan molt implicats en la vida social de Riudecanyes, com al Tastaverd, Parc infantil de Nadal o el Casal d’Estiu.

Riudecanyes té un bon teixit associatiu i el Centre Cultural és l’escola de civisme i sentit de poble que té el municipi. Ensenya a implicar-se en projectes en benefici de la comunitat, a treballar pels altres i per la gent de diferents edats.

Al Centre Cultural de Joves s’hi sumen el Grup de Dones de Riudecanyes, l’associació de la Gent Gran, l’AMPA del CEIP Sant Mateu o les penyes del Barça i dels Periquitos del RCD Espanyol, La Caçadora o l’ADF.

Moltes d’elles col·laboren intensament amb l’ajuntament en les festes majors o fent els seus calendaris d’activitats i totes se sumen a la Fira Tastaverd que és l’esdeveniment que permet potenciar més a fons el municipi i mostrar la seva realitat a la resta de Catalunya.