TOTS 21

11181843_1489722704659293_607545207765884554_o 13041123_1567880660176830_2794710577893036145_o

Amb l’arribada del bon temps, Riudecanyes Aventura ja ofereix al públic tota la seva oferta d’oci, lleure, esports i natura al voltant de l’embassament del municipi que porta el seu nom. Aquesta és una iniciativa impulsada pels ajuntaments de Riudecanyes, Duesaigües i l’Argentera, el Consell Esportiu del Baix Camp i la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes. Fins ara han invertit més de 180.000 euros en aquest projecte que consideren clau per impulsar la Baronia d’Escornalbou, amb la realitat dels seus municipis, com a marca de territori.

Enguany, es proposen tres noves activitats que conviden a passejar en cavall des de Vilanova d’Escornalbou fins a Riudecanyes, a conèixer el procés d’elaboració de l’oli que comença al camp i acaba a la taula o a fer una ruta en cotxe pels municipis de la Baronia d’Escornalbou.

Segons Joan Bartolí, gerent del Consell Esportiu del Baix Camp, “es busca consolidar aquell perfil de persones que busquem atraure i que és el turisme familiar. Volem fer possible que tots els membres d’una família vinguin i puguin fer algun tipus d’activitat, de manera conjunta o per separat però en un mateix espai com aquest que envolta Riudecanyes Aventura. Hem de ser un referent turístic, d’oci i esportiu a tot Catalunya, complementant les ofertes d’altres espais semblants”.

Riudecanyes Aventura és fruit d’un treball intens i de molts anys que han fet conjuntament els ajuntaments dels municipis de la Baronia d’Escornalbou per impulsar la zona com a element d’atracció patrimonial, cultural i paisatgística.

Josep Maria Tost, alcalde de Riudecanyes, explica que “aquesta estratègia marcada des de fa temps, ens ha de permetre a tots plegats dinamitzar aquesta part del territori que disposa d’elements atractius de sobre i de serveis per als turistes que ens visitin”. Només a Riudecanyes, hi ha més de 200 places d’allotjament turístic de manera que els interessats en gaudir de Riudecanyes Aventura ho tenen fàcil per tenir-ho tot a l’abast tenint en compte la variada oferta gastronòmica que també té la zona.

Com a reptes pendents a mig termini, hi ha la creació d’un Cable Esquí, atracció esportiva que té molta demanda entre els ciutadans dels països nòrdics i que, segons els responsables de Riudecanyes Aventura, es podrà oferta en un termini d’uns quatre anys. De moment, al pantà s’hi pot practicar el piragüisme amb caiacs, fer surf de rem o utilitzar hidropedals. Actualment a l’embassament hi ha 14 caiacs individuals, de parelles o per a tres persones, deu taules de surf i sis patinets.