TOTS 21

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la roda de premsa per explicar el dispositiu electoral a la ciutat. Foto: Eloi Tost

L’Ajuntament de Tarragona habilitarà 42 punts de votació de cara a les eleccions al Parlament del 14-F. D’aquests, catorze seran nous, tot i que l’increment respecte comicis anteriors serà mínim ja que els llocs més petits s’han substituït per altres de més espaiosos per complir amb les mesures de la covid-19. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha destacat que «anar a votar serà segur» i ha apuntat que hi haurà disponibles 1.200 tests i EPI per a les persones que han d’estar a les meses, interventors i apoderats. També s’habilitaran línies de bus gratuïtes per facilitar l’accés als punts de votació.

Una de les primeres accions ha estat aprovar una nova distribució de col·legis electorals, per tal de complir els protocols que estableix la Generalitat. Això ha comportat la reestructuració dels anteriors, alguns s’han tancat i se n’han creat 14 de nous, que sumen un total de 42 col·legis electorals que disposen de l’espai suficient que requereixen les distàncies de seguretat; compleixen amb els accessos prou diàfans i diferenciant l’entrada i la sortida i possibiliten les cues diferenciades i la suficient ventilació. En total hi haurà 159 meses electorals repartides en els 42 col·legis, que mobilitzaran, comptant uns 9 membres per mesa electoral (suplents inclosos) unes 1.400 persones.

Els catorze nous col·legis electorals, són: 

 1. Palau d’esports Camp Clar
 2. Centre Cívic Sant Salvador
 3. Escola Joan XXIII de Bonavista
 4. Institut Compte de Rius
 5. Pavelló d’esports de Sant Pere i Sant Pau
 6. Pavelló d’esports del Nàstic
 7. Palau Municipal a la Plaça de la Font
 8. Pavelló d’esports del Sagrat Cor
 9. Tarraco Arena Paça
 10. Teatre Metropol
 11. Teatre Tarragona
 12. Pavelló d’esports del Serrallo
 13. Escola Tarragona
 14. Institut Martí  Franquès

En aquest sentit i per tal que no hi hagi dubtes en relació al col·legi electoral al qual ha de votar cada persona s’han creat un espai web específic per a les eleccions, on s’hi pot consultar, entre d’altres, el cens electoral i la mesa on toca anar a votar, així com el mapa de localització dels col·legis electorals. A l’espai T’interessa hi ha disponible un manual d’instruccions que també es facilitarà a tots els membres de les meses electorals.

Els enllaços son els següents:

Dispositiu especial EMT 

L’altra acció destacada és en col·laboració amb L’EMT, que posarà a disposició una sèrie d’autobusos llançadores, que principalment pretenen facilitar l’accés als col·legis de nova implantació que s’obren en aquestes eleccions que circularan al Palau d’Esports de Campclar; al Pavelló Esportiu del Serrallo; al Pavelló Esportiu de Sant Pere i Sant Pau i al del Nàstic. Aquest servei serà gratuït.

A més, cal tenir en compte que, un cop finalitzat l’horari de pas, un autobús quedarà davant de cadascun d’aquests col·legis electorals per tal de recollir els membres de les meses, en cas que ho necessitin.

Sorteig de les meses 

El consell Plenari de sorteig de les meses electorals es va efectuar el passat 20 de gener i ja s’ha procedit a la notificació als membres escollits. S’ha convocat als Presidents a una reunió telemàtica informativa sobre el desenvolupament de la jornada, i s’ha facilitat a tothom un enllaç electrònic sobre les tasques dels membres de la mesa, i les mesures a aplicar a causa de la COVID-19. L’Ajuntament s’ha compromès a realitzar tests d’antígens als membres de les meses. Es preveuen que tindran un cost de 40.000€.

Així mateix hi haurà un responsable de seguretat municipal el dia de les eleccions, que vetllarà per al bon compliment de totes les mesures establertes. Es preveu que durant el dia de les eleccions hi hauran unes 140 persones de l’Ajuntament treballant per assegurar el correcte desenvolupament de la jornada electoral, a banda del personal de la brigada municipal, protecció civil i la Guàrdia Urbana. Paral·lelament la Guàrdia Urbana està treballant amb Mossos per un dispositiu especial de seguretat per aquell mateix dia.

Seguretat covid-19 

S’està treballant en l’adquisició de tot el material i EPIS necessaris, d’acord amb els protocols aprovats per la Generalitat. Als membres de les meses se’ls ha de facilitar el següent material:

 • 4 mascaretes per la seva renovació al llarg del dia.
 • 1 pantalla facial.
 • 1 mascareta FFP2 i guants d’un sol ús per al moment del recompte.
 • Gel hidroalcohòlic suficient per a un ús freqüent al llarg del dia.
 • Protecció de seguretat a utilitzar a la franja horària reservada a persones en quarantena i contagiats:
  • Roba protectora.
  • Guants.
  • Màscara ffp2
  • Ulleres protectores

Així mateix es garanteix la neteja i desinfecció dels col·legis electorals el dia immediatament anterior a les eleccions, durant les eleccions, i en el moment immediatament posterior a la seva finalització.

(Seguirà ampiiació)

Eloi Tost – Redacció