.

.

TOTS 21

Pau Ricomà ha participat aquest matí al cicle de diàlegs organitzat per Alcaldes.eu en col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha participat aquest matí al cicle de diàlegs organitzat per Alcaldes.eu en col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra. Amb el títol Noves visions en el reequilibri territorial. Capitals i demarcacions també hi han participat l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; i el regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí; i on han debatut sobre el paper que han de jugar els municipis i, en concret, les grans capitals.

Ricomà ha parlat del gran repte de la mobilitat. “És imprescindible trobar una solució per la mobilitat que és el gran problema de l’àrea metropolitana de Tarragona, que té una complexitat territorial especial, ja que té al voltant ciutats amb potencialitats importants i que aporten positivament al Camp de Tarragona com Reus, Vilaseca, Salou, Cambrils i Constantí, entre d’altres”. I ha afegit: “Això implica que decisions quotidianes com on viure esdevinguin molt importants. Actualment, el jovent té en compte on costen menys els impostos, on té els amics, on està la seva família, on hi ha més oci, sostenibilitat i quin és el tipus de mobilitat.

El batlle també veu com una oportunitat històrica de l’àrea metropolitana seguir apostant per “mancomunar els serveis, com s’ha fet amb el Consorci d’Aigües o la Mancomunitat de residus del Camp de Tarragona”.

Finalment, també ha posat en valor el paper de la Universitat Rovira i Virgili que, “amb el seu model estès al llarg del Camp de Tarragona ha esdevingut un referent d’èxit, als Instituts de Recerca i a la indústria potent que configura el territori”.

Finalment, ha recordat un dels grans atractius de la ciutat: el seu patrimoni, “que no només atrau turistes sinó també és tracció econòmica. I també, el meravellós paisatge que envolta la nostra ciutat gràcies a l’Anella Verda, la Budellera i el Port Marítim”.

El col·loqui d’avui s’emmarca en el cicle de diàlegs que alcaldes.eu i la Universitat Pompeu Fabra celebren anualment a la Facultat de Ciències Polítiques. El diàleg d’aquest matí s’ha centrat en la perspectiva de les quatre capitals catalanes i en el seu paper en el disseny de la Catalunya de 2030.

Redacció