.

.

TOTS 21

Pau Ricomà durant l’Ofrena floral al monument de Rafel Casanova. Foto: ERC

Els portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament de Tarragona de Junts per Tarragona, CUP, ERC i PSC, després de l’Ofrena floral. Foto: Eloi Tost

La representació municipal encapçalada per l’alcalde també ha recordat l’aniversari de la mort de Salvador Allende en l’assalt al Palau de la Moneda amb la tradicional ofrena floral. «Entenc el dolor que senten avui els xilens, però hem de ser positius perquè estem convençuts que Gabriel Borich serà la diferència cap a l’esquerra pel país», afirmava Pau Ricomà. Foto: ERC

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha remarcat la voluntat dels catalans «de reclamar el dret d’autogovernar-se» i «de decidir col·lectivament sota quin règim polític» volen viure i si «ho volen fer, o no, com a estat propi». Ricomà ho ha apuntat en el seu discurs en l’ofrena floral al monument de Rafel Casanova en motiu de la Diada. El batlle tarragoní ha defensat que les idees es puguin desenvolupar en un marc de «llibertat» en el qual «la majoria pugui portar els seus anhels polítics fins al final». «El diàleg que volem avui, demà i sempre només es podrà desenvolupar amb possibilitats d’èxit si qui té el poder coercitiu no l’exerceix contra qui posa en pràctica idees polítiques», ha assenyalat.

En el seu parlament institucional l’alcalde Pau Ricomà ha fet una crida al diàleg: «un diàleg constructiu obert sobre el futur que volem pels nostres fills i nets», en un «marc de llibertat política». Ricomà també ha apel·lat a la unitat tenint en compte la pluralitat d’origens i idees: «I un sol poble exigeix escoltar, parlar, debatre i compartir projectes amb tothom. Un poble, com una família, no vol dir uniformitat de pensament, sinó respecte». 

D’altra banda, l’alcalde ha posat en relleu la capacitat de resiliència del poble català: «som un poble que no defalleix en defensar els seus drets però que alhora també compleix amb els seus deures». I ha demanant que «hi hagi una aliança entre partits, institucions, societat civil i ciutadania. Cal unir esforços per teixir noves confiances que ens portin a aconseguir allò que volem: una Catalunya oberta, integradora i solidària». Per acabar, Ricomà ha recitat el poema ‘Assumiràs la veu d’un poble’ del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. 

Les quatre colles de la ciutat han realitzat els pilars d’homenatge. Foto: Tjerk van der Meulen

Un cop acabat el discurs, l’alcalde ha fet l’ofrena floral acompanyat dels portaveus de la corporació municipal. Posteriorment, institucions, entitats socials, culturals, polítiques i econòmiques han anat fent l’ofrena esglaonadament. Al finalitzar, les quatre colles de la ciutat han realitzat els pilars d’homenatge. 

L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal que han interpretat «El Cant del Poble» i els «Segadors». 

Eloi Tost / Redacció