.

Centenars de persones s’ha reunit a les portes de l’Ajuntament pep donar suport a Ricomà

‘Avui comença una nova època per Tarragona, que volem propera, justa i cohesionada, on ningú s’ha de sentir de fora. Tarragona vol mirar endavant. Tenim l’obliagació d’obrir l’Ajuntament a l’esperança’. Així ha acabat el seu parlamet d’investidura el nou alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Clarament emocionat, Ricomà ha ‘estès la mà als grups de l’oposició’ que no l’han votat ‘per tal de treballar conjuntament’ i no s’ha oblidat dels ‘presos polítics i exiliats’. A l’inici ha saludat les autoritats presents, sense deixar els presidents de l’Òmnium Cultural i ANC.

Ricomà ha agraït les persones ‘que han fet possible que avui sigui alcalde’, especialment als grups polítics ‘que han fet possibl el canvi a Tarragona i als que no els han votat els ha dit que també comto amb vostès. Tarragona és de tothom. Els estenc la mà, i trobarem espais de treball compartit’. Ser alcalde de Tarragona ‘és un dels honors mes grans que la vida m’hagi pogut donar’, ha destacat.

Ha recordat especialment la immigració, els atacs homòfobs i contra les dones i contra els animals, fent bones les línies directrius dels seus socis d’ECP i del suport extern de les CUP: ‘Al segle XXI, Tarragona rep gent de gairebé tot el món, s’hi parlen centenars de llengus diferents. Som davant una enorme oportunitat col.lectiva, i si sabem mobilitzar somnis i tenir ciutadans crítics serà positiu’. La cohesió és l’eix de la seva política: ‘A través de la identitat comuna podrà Tarragona definit el seu futur, que té en la llengua catalana el màxim exponent’.

I ha desgranat què sustentarà les línies de treball i com s’enfrontaran al retorn de formacions i mentalitats neofeixistes: ‘Honestedat, participació, transparència, cohesió i respecte a la diversitat. Davant l’avenç de la intransigència hi posarem el respecte a tothom  Ens enfrontarem al masclisme, al racisme, a l’homofòbia, al maltractament dels animals, a la censura i a la repressió. Defensarem vies polítiques posant per davant el respecte als drets humans, al dret del poble català a dirimir democràticamet quin és el futur que volem per la nostra nació’. Finalment, ha situat la cultura com ‘la millor eina de transformació per la ciutat i de projecció a l’exterior. L’accés a la cultura ha d’arribar a tots els racons de la ciutat’. I ha acabat citant el polític i escriptor republicà tarragoní Antoni Rovira i Virgili.

Soraya Rodríguez

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */