.

Projecte del traçat del tren tramvia.

Reconsiderar el traçat establert entre Vila-seca i Tarragona, potenciant l’N-340 a través de la intermodalitat amb els autobusos urbans i interurbans que paren a la plaça Imperial Tàrraco. Aquesta és una de les propostes acordada en els tallers participatius i de debat entorn del projecte del Tran-Tramvia, un projecte que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha sotmès a informació pública. L’Ajuntament de Tarragona va tancar ahir l’últim dels 3 tallers participatius i de debat entorn del projecte. “Tenim una veritable necessitat de potenciar el sistema de transport públic ferroviari existent al Camp de Tarragona com a peça clau per a l’estructuració d’una veritable Xarxa integrada de transport públic del Camp de Tarragona. Un objectiu compartit i que ha de guiar les necessàries consideracions i al·legacions al projecte Tran-camp”, sosté el batlle. 

Per generar el debat entre entitats socials i empresarials, així com col·legis professionals, l’alcalde Pau Ricomà va convocar trobades virtuals per consensuar un posicionament de ciutat al model de mobilitat que es deriva del Tren Tramvia que planteja la Generalitat.  “Estem molt satisfets amb els tallers perquè ha estat un debat i unes jornades modèliques perquè hem aconseguit generar un espai per a la participació i debat entorn d’aquest nou projecte. S’han fet moltes aportacions i amb persones que tenen un coneixement real del territori. Ara tenim una unitat d’acció”, remarca l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha presidit les tres sessions.

Una unitat que també exigeix reclamar alliberar els nuclis més poblats del tràfic de mercaderies, evitant la saturació de les vies i així poder incrementar la seguretat en disminuir el risc de les matèries perilloses sobre la ciutadania i així s’augmentaran les freqüències i s’incentivarà l’ús del ferrocarril en els trajectes regionals i de rodalies. Les al·legacions que es presentaran al projecte passa per la defensa de la necessitat d’alliberar la línia de la costa i dedicar-la només per passatgers. “No hi ha cap dubte que la demanda agregada de Tarragona i Reus amb Barcelona augmentaria significativament. En aquest sentit, cal valorar els posicionaments unànimes de tots els partits de l’Ajuntament de Tarragona i del Parlament de Catalunya”, apunta el text.  “És necessari reivindicar una Autoritat del Transport Metropolità musculada, dotada d’infraestructura i recursos econòmics reals”, defensa l’alcalde Ricomà.

Les reunions han permès  conèixer en profunditat què es proposa amb l’estudi informatiu del Tren-Tram de Tarragona. També s’ha generat un debat conjunt per consensuar el contingut final de les al·legacions que es presentaran el 7 de maig al projecte.

Redacció