.

.

TOTS 21

Imatge de l’obertura del Vial Recasens (que connecta CampClar i Bonavista) i de la visita de la finalització de l’urbanització del PP-10. Foto: Tjerk van der Meulen

Avui s’han presentat les obres d’urbanització del sector PP-10, que està ubicat a tocar de la T-11, l’autovia de Reus. L’alcalde, Pau Ricomà, ha destacat que “la urbanització d’aquest sector de la ciutat permetrà relligar els barris de Ponent, a la vegada que millora i fa més amable una de les entrades de la ciutat, la T-11”. El batlle també ha explicat que “es tracta d’una actuació que impulsa aspectes fonamentals com la cohesió de la ciutat, el foment de la mobilitat sostenible i segura, així com l’habitatge social. A més, a diferència del projecte que vam heretar, hem protegit la zona verda de Campclar i hem mantingut el caràcter de la rambla de Ponent”. 

El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha manifestat que “és una promoció que ens permetrà construir 400 habitatges de lloguer social, una assignatura pendent en aquesta ciutat”. Puig també ha destacat que el nou sector compta “amb un carril bici que connecta Bonavista, l’Anella Mediterrania i Campclar”.

Properament, es durà a terme la inauguració oficial del nou sector en la qual s’instal·larà una placa en nom de l’alcalde Josep Maria Recasens, que dona nom al vial que connecta Campclar i Bonavista.

PP-10 

El sector del PP-10 té 300.000 m2 de superfície, dels quals 66.500 m2 es destinaran a espai comercial, més de 30.000 a zona residencial i la resta, a espais verds, sistema viari i equipaments. Es preveu que s’hi construeixin 1.200 habitatges, dels quals 400 es destinaran a lloguer social, i on Ten Brinke instal·larà un centre comercial.

El PP10 suposa un salt en la connexió dels barris de Ponent, en aquest sentit avui entren en funcionament 2 carrils que uneixen Bonavista i Buenos Aires amb Campclar a través de l’Avinguda Josep Maria Recasens. Al mes de febrer es va obrir el camí de la Coma,  amb una longitud d’un quilòmetre de distancia, que enllaça de la T-11 amb un vial de 4 carrils que arriben a una nova rotonda en la qual es generen dos carrils dos cap a Bonavista i dos cap a Buenos Aires. El conseller de mobilitat Xavier Puig ha destacat que es “fa un salt important en seguretat viària i connectivitat”.

Les obres d’urbanització es van iniciar al maig del 2020, poc després de l’inici de la pandèmia, un fet que ha marcat l’obra i els terminis de finalització. Durant aquest temps, s’han dut a terme demolicions i moviment de terres; pavimentació, clavegueram i xarxa pluvials; abastament d’aigua; enllumenat públic; xarxes de telefonia i gas; enjardinament; instal·lació de mobiliari urbà i senyalització, entre d’altres. Les obres d’urbanització del PP-10 van ser adjudicades per la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Comsa-Rogasa per un import de 11.406.722 € (sense IVA).

Redacció