.

.

TOTS 21

El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font.

El secretari general del Departament de Territori, Ricard Font,  ha aprofitat la reunió d’aquesrt matí amb els alcaldes del territori per explicar el disseny del futur tran-tramvia per assegurar que en els propers mesos es definirà la ubicació definitiva de l’estació intermodal que ha de connextar l’aeroport de Reus amb Barcelona, d’acord amb el Ministeri de Transports. “Hem de pensar en els serveis, en la nova estació no podem caure en els errors que s’han comès”, ha remarcat Font en referència als problemes de connexió amb l’estació d’AVE del Camp de Tarragona. I ha afegit: “Vila-seca té una bona posició d’intermodalitat”.

Segons Font, la ubicació definitiva s’ha de resoldre «amb un acord en el qual quedi clar que abans de 2026 hem tenir posada en marxa la infraestructura”. El responsable de la Generalitat ha valorat que l’estació ha de permetre desplaçaments ràpids i còmodes tant des de Tarragona com des de Reus. Sigui quin sigui el lloc triat, per Font “el tramvia haurà d’anar a buscar” la intermodal. En la seva opinió, el nou mitjà “ha de relligar on la gent viu i on hi ha els elements de transport”.

En aquest sentit, els alcaldes -especialment el de Salou i el de Reus- reclamen que la nova intermodal estigui molt a prop de l’aeroport i que hi hagi connexions ràpides entre la futura estació central del Camp de Tarragona, la terminal aeroportuària i les ciutats. “No es tracta d’on va, sinó quan es fa, és per donar servei a la ciutadania. El futur de l’àrea metropolitana depèn en gran part de l’estació central”, ha defensat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Eloi Tost / Redacció