.

.

TOTS 21

La ciutat de Reus s’omplirà des d’avui divendres i fins diumenge de teatre gestual i de moviment amb l’arribada del Festival COS 2021 que recupera la programació i la presencialitat després que l’any passat no va poder-se dur a terme a causa de la pandèmia. El primer espectacle que es podrà veure és «Hippos», de la companyia Zum-Zum Teatre, a les 18:00 h a la plaça Anton Borrell, un espectacle gratuït per a tots els públics, dirigit per Quim Bigas. Una hora més tard, a les 19:00 h, l’activitat es traslladarà a l’Orfeó Reusenc, amb la companyia Addaura Teatre Visual, que representarà «Klé», i que és també gratuït.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que «Reus no renuncia a la seva activitat cultural ni als elements emblemàtics de la seva programació estable, per això tornem a tenir l’oportunitat de gaudir del COS, el nostre festival d’arts en moviment que, un cop més, es converteix especialment en un aparador per a les companyies de proximitat, però representatiu alhora d’allò que es cou artísticament parlant».

Canvi d’espectacle

Per motius d’indisposició del seu artista principal, la companyia Markeliñe no podrà fer l’espectacle «Crusoe» i en el seu lloc ens presentaran la seva nova producció «Ganbara», en procés de creació i que estrenaran el proper mes de gener. En acabar l’espectacle i com a part d’aquest procés creatiu el públic assistent podrà dialogar amb els seus artistes i creadors. El muntatge es podrà veure a les 20:30 h al Teatre Bartrina i és gratuït.

«Ganbara» vol rescatar així, d’una manera teatral, els record d’un món rural on l’autosuficiència generava treball. On la casa, com l’espai de vida i treball es transformen en la icona d’identitat. Un intent d’honrar el valor de la dona com a pilar indispensable de la masia. La idea de vendre el mas familiar desperta sensacions adormides, records d’éssers ja acomiadats i sons del món rural. Sorgeix la por de prendre el llegat, de perdre el record del que vam ser, del que som… Recordar el passar per poder enfrontar-se al futur.

La resta d’espectacles programats són els següents:

Dissabte 23 d’octubre

  • Teatre Fortuny – 18:00 h. Cia Aracaladanza, amb l’espectacle «Play». Preu de les entrades 12€
  • Plaça d’Anton Borrell – 19:30 h. Companyia Lali Ayguadé, amb l’espectacle «Underneath». Gratuït
  • Plaça d’Anton Borrell – 20:30 h. Akira Yoshida, amb l’espectacle «Home». Gratuït

Diumenge 24 d’octubre

  • Sala Santa Llúcia – 18:00 h. Companyia Cienfuegos Danza. Gratuït, amb reserva prèvia.
  • Orfeó Reusenc – 18:30 h. Companyia Zero en contucta, amb l’espectacle «Trashhhhh!!!». Gratuït, amb reserva prèvia.
  • Teatre Bartrina – 19:30 h. Coordinadora d’escoles de dansa autoritzades de Reus, amb el muntatge «Simfonia de cossos». Gratuït, amb reserva prèvia.

Tota la informació es pot consultar a la web www.cosreus.cat/

Redacció