.

.

TOTS 21

Foto de família de la presentació del cartell de Sant Pere de Reus.

Reus viurà un Sant Pere diferent, adaptat a la normativa, sense processó, ballades ni tronades. L’Ajuntament de Reus ha presentat el programa de la festa major, que inclou una cinquantena d’actes, i la imatge promocional. El cartell, que s’ha hagut de refer per la pandèmia, dibuixa els gegants dins una casa de nines en format 3D. Es mantindran el pregó inaugural i la cerimònia de les tres claus -actes que seran televisats-, i la missa de Completes -que podrà ser presencial, amb aforament restringit. S’eliminen els actes més multitudinaris i emblemàtics i es proposen ballades als terrats, competicions en línia de jocs tradicionals i el campanar de la Prioral projectant un espectacle de llum i so. A Valls també ja tenen programa de Sant Joan.

Reus fa una crida als reusencs a engalanar i pujar als terrats de les cases a ballar -amb música que es retransmetrà per una emissora local-, i recuperar així la revetlla en petits grups d’amics. “Serà un Sant Pere diferent, matisat, repensat; sense tronades ni seguicis; no és una renúncia, és el mèrit de saber-nos tots responsables, d’esperar el moment adequat de saltar a l’esclat altre cop”, ha afirmat el regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens.

L’Ajuntament ha presentat aquest dimecres el programa, pressupostat en uns 50.000 euros, amb voluntat de “mantenir l’essència dels actes més solemnes”. El pregó inaugural del 24 de juny, a càrrec de la periodista Coia Ballesté, i el ritual d’entrada i sortida de la imatge de Sant Pere, el dia 28, es difondran per xarxes i per Canal Reus TV. Són novetat l’espectacle des del campanar i la competició en línia dels cossos que les entitats feien a plaça.

Valls ja té programa d’actes per Sant Joan

La Festa Major de Sant Joan de Valls també ja té programa i se celebrarà entre el dissabte 20 i el dijous 25 de juny, amb un format híbrid mig presencial i mig virtual. La celebració patronal combinarà accions de llarga durada durant totes les jornades festives i actuacions que es retransmetran en streaming o per televisió -a través de Tac12- perquè puguin ser gaudides des dels diferents dispositius mòbils i des dels habitatges, segons fonts municipals.

26 entitats hi han aportat les activitats, conduïdes per cinc grups de treball. Malgrat les noves circumstàncies es viuran recuperacions com la d’alguns dels tocs manuals de campanes, estrenes com la del basilisc petit i se celebraran els oficis religiosos de Completes, Sant Joan i del Vot del Poble. El programa, que inclou fins a 110 activitats, arribarà imprès a totes les llars vallenques i també estarà disponible a través dels canals en línia.

ACN