.

.

TOTS 21

Tanatori municipal de Reus. Foto: Ajuntament

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp portarà a terme la reforma i ampliació de diferents espais del Tanatori Municipal de Reus. En concret, les obres permetran millorar la prestació dels serveis a la sala de cerimònies, al vestíbul principal i a la zona d’oficines d’atenció al públic.

La divisió de l’empresa municipal Reus Serveis Municipals SA ha publicat al concurs del contractant la licitació del contracte del servei de redacció d’avantprojecte, projecte bàsic i executiu, direcció facultativa (direcció d’obra i direcció d’execució d’obra), estudi de seguretat i salut, coordinació de seguretat i salut i documentació as built corresponents l’actuació. El contracte surt amb un pressupost de licitació de 211.750 euros.

El plec de condicions de la licitació deixa clar que els treballs objecte del contracte hauran de conviure amb l’activitat d’un edifici en funcionament permanent

Donada la dimensió del contracte, aquest es divideix en dos lots:

Sala de cerimònies

El lot 1 correspon a reforma i ampliació de la sala de cerimònies. Es preveu la reforma de la superfície actual de la sala de cerimònies amb la renovació integral d’acabats i mobiliari per tal que s’adapti a la nova configuració de l’espai. També es preveu la construcció d’un cos annex a l’edifici existent que augmentarà la superfície total de la sala i l’aforament amb prop de 110 seients més. D’aquesta manera, la sala tindrà capacitat per a reunir unes 240 persones assegudes. Quant a la definició formal, es plantegen com a premissa inicial donar continuïtat a la imatge de l’ampliació de la zona d ’accés a les sales de vetlla, realitzada fa un temps.

El projecte també ha de preveure la urbanització complementària a la zona d’accessos exteriors a la sala de vetlla des de la plaça de Pablo Picasso.

Aquest lot té un pressupost de licitació de 81.070 euros.

Vestíbul i oficines

El lot 2 correspon a la reforma i ampliació del vestíbul del Tanatori Municipal i la zona d’oficines. El contracte preveu redissenyar la distribució de l’espai dedicat a atenció al públic, administració-oficines i vestíbul general, per tal d’oferir unes instal·lacions renovades i adaptades a les necessitats actuals.

El nou vestíbul general serà més ampli i connectiarà els dos accessos principals, des de la plaça Pau Picasso (planta primera) i des de la zona d’aparcament (planta baixa), permetent així, crear un espai de transició entre la part pròpiament administrativa, més pública i les sales de vetlla, més privades. L’accés des de la planta baixa es farà a través d’una nova escala que s’incorporarà a l’edifici a la part ampliada i que substitueix a l’existent, precisament per alliberar aquest espai en ambdós plantes i permetre reorganitzar també el nou vestíbul de la planta baixa.

En segon lloc, es traslladaran a la planta baixa els despatxos i zona d’administració que actualment ocupen aquesta planta primera. En aquesta planta també es reorganitzarà la zona d’accessos, retirant l’escala actual i una sala polivalent i creant un nou vestíbul que donarà entrada a les dos sales de vetlla existents i al nucli d’ascensor. Es mantindrà l’entrada existent cap a la nova zona administrativa i es crearà una nova “sala de retrobament” a la zona d’actuació de la reforma.

Redacció