.

.

TOTS 21

Juan Carlos, president de la penya. Foto: Tots21

Samarretes de l’equip andalús de totes les mides, fideuà al punt per llepar els dits, coets, batucada, pernil del bo tallat per un diplomat en la matèria, premis dels de gràcies per participar, alegries de les d’abans amb les mesures d’ara i desenes de persones gaudint d’un dissabte d’estiu en primavera. La inauguració de la Penya del Granada CF ‘Los Piononos’ aquest dissabte al bar Giofina del carrer Miami de Reus ha estat una festa que no s’ha volgut perdre ni l’alcalde, Carles Pellicer, ni el portaveu del grup municipal socialkista, Andreu Martín, perquè hi ha moltes maneres de fer ciutat. Al capdavall. la capital nazarí va deixar empremta a Marià Fortuny quan s’hi va deixar caure durant dos anys amb estudi propi a tocar del Carmen de los Mártires.

La de la capital del Baix Camp és l’única penya existent a Catalunya més enllà de la constituïda a Barcelona. Un motiu que explica el perquè el Francisco, un soci de platí de l’equip conegut per tota l’afició que va viure a Reus per retornar a la seva terra un cop jubilat, agafés de nou el cotxe i s’empassés centenars de quilòmetres per no perdre’s la inauguració. «Vaig a tots els partits, tant a casa com a fora, des que estic a Granada», explica per fer entendre perquè el criden de totes les penyes de l’equip, mentre recita com si fossin els Salms bíblics alineacions històriques del club on figura De la Cruz, un dels referents blaugranes posteriors.

Imatges de la festa d’inauguració. Fotos: Tots21

Al seu costat, el Javi, que ara viu a Alforja i granadí de neixement, sentia «felicitat i alegria» per tenir un punt on trobar-se «i poder anar a veure partits contra el Barça, l’Espanyol o el Villarreal. A més, aquesta temporada ens ha deixat molt satisfets perquè hem arribat molt lluny a l’Europa League i a la Lliga hem quedat de puta mare», que ve a ser tirant a la part alta de la classificació.

Per la seva banda, el secretari de la penya, David Marcos, admetia que «sóc del Granada CF cent per cent des de petit. He vist el Granada a Tercera Divisió, a Segona Divisió, a Primera, he plorat, m’ho he passat molt bé… Per a mi el Granada és molt important. I d’afició n’hi ha a Reus, Tarragona, Salou, de gent nascuda tant a la capital com a pobles veïns».

«El bar Giofina -continua- és un punt de trobada de molts andalusos, de molts amics, i els propietaris, Juan Carlos i la seva muller Maria del Carmen, tenen una relació especial amb aquesta terra andalusa. Tenim pensat que, quan obrin els estadis al públic, anar a estadis pròxims per veure i donar suport al Granada CF. I també anirem a Los Nuevos Cármenes, perquè un Granada CF sense ‘Los Cármenes’ no és res. També hem fet una pancarta perquè quan anem als camps, se sàpiga que a Reus hi ha una penya i afició del Granada», explica Marcos.

Juan Carlos, president d’una junta formada per 9 persones té clar que «formem una penya collonuda. Hem reunit un grup humà magnífic al qual podem oferir la possibilitat de veure els partits del Granada i de fer més festes com aquesta. Tot plegat mantenint bona relació amb altres associacions com la nostra i amb desplaçaments als estadis». La presentació oficial es va haver de retrassar per culpa de la covid, però la idea ja es va forjar fa mesos quan «un grup d’amics, alguns dels quals fins i tot socis del Granada, ens va donar un calentón i vam posar la directa. Ara l’important i complicat és mantenir aquesta empenta».

J.S.