.

.

TOTS 21

El regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, durant la roda de premsa d’aquest mati. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient, organitza una nova edició de la campanya de recollida de joguines “Les teves joguines que tornin a rodar” amb la col·laboració de les empreses Ticnova (Beepbox), Porta Sistemas, Aula Centre de Formació, Fermator/ Tecnolama (i la UTE Reus Net (Valoriza-Romero Polo).

Aquesta campanya solidària va agafar l’any passat un nou impuls quan es va fer extensiva a més organitzacions i va obtenir una important resposta ciutadana, amb la recollida de 2000 kg de joguines que es van lliurar a Càritas. En aquesta nova edició les joguines també es lliuraran a Càritas.

La regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta iniciativa solidària amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la possibilitat d’allargar la vida útil de les joguines en bon estat, donant-les i reutilitzant-les. A més, la campanya té el doble objectiu de recollir joguines per a donar-les a nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

La campanya està emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus i com explica el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, “davant la bona acollida de la iniciativa l’any passat continuem amb aquesta acció per allargar la vida útil de les joguines i que aquestes puguin ser reutilitzades perquè no esdevinguin residus”.

Fins el 15 de desembre s’han habilitat catorze punts de recollida de joguines a les dependències municipals i també a les empreses col·laboradores amb la campanya perquè, tant els treballadors de l’Ajuntament i les empreses, com la ciutadania en general pugui donar una nova vida útil a les joguines que ja no utilitzen els petits de la família.

Els punts de recollida on es poden dipositar les joguines són els següents:

  • Mercat Central
  • Mercat del Carrilet
  • Biblioteca Xavier Amorós
  • Oficines del Mercat (Reus Mobilitat i Serveis i Serveis Territorials).
  • Parc de la neteja Reus Net (Polígon industrial Agro Reus)
  • Porta Sistemes (Polígon industrial Mas de les Ànimes)
  • Ticnova (Polígon industrial Agro Reus)
  • Aula Centre de Formació (Carrer de Joan Maragall, 6, 8)
  • Centres Cívics de Reus (CC Del Carme, CC Llevant, CC Migjorn, CC Ponent, CC Mestral, CC Mas Abelló)

Les joguines que es cedeixin no han de tenir connotacions bèl·liques o sexistes; han d’estar en molt bon estat, que no els falti cap peça i millor si estan en el seu embalatge original. Aquestes es desinfectaran amb productes no tòxics abans del seu lliurament per garantir la seguretat dels nens i nenes que les rebran.

Redacció