.

.

TOTS 21

Mas Villa Maria, Reus Ocult 2022. Foto: Ajuntament

L’Associació Espais Ocults descobrirà aquest cap de setmana 13 espais de la ciutat. Serà la vuitena edició del Reus Ocult, una activitat que posa en valor el patrimoni reusenc i que fan possible quasi un centenar de voluntaris. La programació es pot consultar a la web del Reus Ocult 2022. 

Mostrar i posar en valor el patrimoni, però també fomentar l’esperit crític de la ciutadania són els objectius del Reus Ocult, una activitat que forma part del calendari cultural de la ciutat i que es realitza el mes d’octubre.

Enguany, aquest dissabte 8 d’octubre i diumenge 9 d’octubre es posen a disposició del públic 9 espais totalment nous i 4 que ja s’han mostrat en altres edicions.

El centre de la ciutat és present amb l’acollidor pati de la Casa March o l’escola Prat de la Riba, però el protagonisme el tindran espais que se situen en els vèrtexs d’un gran quadrat.

Per una banda, hi ha espais amb vocació de servei públic, com el Centre el Roser (antiga escola bressol i presó), l’Institut Gabriel Ferrater o el modern edifici de la Fundació Rosa Maria Vívar-Centre terapèutic per a l’Alzheimer.

També es podran visitar espais industrials com l’antiga fàbrica Baget o la foneria Ginfer i, finalment, hi haurà espais dedicats a l’espiritualitat com el Santuari de Misericòrdia, la seu de les Claretianes o el curiós i modern espai del columbari de la parròquia de Sant Joan.

Els espais tenen com a denominador comú la dificultat de conèixer-los a no ser que se sigui usuari dels serveis que ofereixen. Altres, pel seu caràcter privat, s’obren a la ciutadania gràcies a la generositat dels seus propietaris que han dipositat la seva confiança en l’associació per divulgar els elements que allotgen les seves estances.

Per a la celebració d’aquesta edició del Reus Ocult, l’Associació compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, el Tomb de Reus, l’Ajuntamnet de Reus i la Diputació de Tarragona, així com empreses privades.

Redacció