.

La regidora Montserrat Caelles durant la presentació de la campanya turística d’estiu aquest matí en roda de premsa. Foto: Ajuntament

Reus ha presentat aquest matí l’estratègia turística destinada a recuperar les dades del 2019 durant aquest estiu postpandèmic. Amb un pressupost de 176.000 euros, i malgrat l’evidència que l’habitual impacte de la presència russa quedarà reduïda a no-res per culpa de la invasió de Putin d’Ucraïna, des de la regidoria de Promoció de Ciutat s’espera la confirmació de les bones expectatives en quant a reserves i mobilitat dels visitants de proximitat que es registren al territori. El tret de sortida de la campanya es donarà el dia 15 (estarà activa fins al 30 de setembre) amb uns criteris generals destinats a “allargar l’estada del visitant, fomentar la repetició de la visita convertint els que han vingut en ambaixadors de la ciutat i incrementar la despesa per turista en l’àmbit comercial i de restauració”.

La responsable de l’àrea, Montse Caelles, explicava com la situació de Reus en qualitat de “quilometre zero” d’una zona que ofereix platja i muntanya, sol i d’enoturisme, cultura i gastronomia, obre la porta a ser optismistes. Una de les línies d’actuació engegada fa dos estius i que es repetirà perquè “ha tingut molts bons resultats” serà precisament un street màrqueting a l’aeroport. “Donarem informació de Reus i un petit obsequi als passatgers de vols que haurem prèviament seleccionat per fer-lis entendre l’experiència que poden viure aquí”, explicava, a més de reiterar la voluntat d’incidir especialment “en el turista de proximitat”. Un concepte que engloba àrea metropolitana, Lleida i Castelló, però que també beu de la tendència detectada d’un augment de visitants internacionals que opten per desplaçar-se en cotxe. Per a tots ells s’incorporarà el concepte de la “gammificació”. Una innovació entesa com una eina telemàtica que defugeix ara del format APP (“costa temps i ocupa memòria als dispositius”) i se centra en un micrositte “que ha de permetre descobrir els atractius de la ciiutat suggerint una estada més amena, dinamica i lúdica”.

Els punts claus de l’oferta seran el Gaudí Centre, relacionat a la marca mundial de l’arquitecte que no requereix de més explicacinos, el Patrimoni Modernista i els maridatges amb vermut i vins que es poden oferir a l’Estació Enològica, en la qual s’afegiran nous elements com pantalles i audiovisuals renovats. En aquest sentit una de les novetats serà la ruta ‘Vermut i cuina al Reus modernista’, un itinerari pels principals edificis de l’època mentre es van coneixent els costums culinaris dels besavis.

Alhora, s’adaptarà l’espai de benvinguda al visitat al Campanar i s’actualitzan els suports gràfics i tota la cartellera. A més es donarà visibilitat a les entitats històriques que hi estan vinculades i es posarà a disposició una autoguia en 4 idiomes. La informació sobre el teixit associatiu reusenc en els camps cultural, comercial i esportiu s’incoproraran també al Punt d’Informació de la plaça del Prim, “de cara a que en punguiin fer ús durant les seves campanyes, activitats o accions específiques”.

La campanya d’estiu ha estat treballada des de gener amb assistència a diferents fires i esdeveniments arreu de l’Estat espanyol i que pretenia captivar el turista aragonès, en bona mesura un dels col·lectius que donen més joc a la Costa Daurada. Des del punt de vista internacional les estimacions se centren en el turista alemany, fins ara pràcticament un desconegut a Reus pero que durant la passada Setmana santa va adquirir un inesperat protagonisme. La intenció final és créixer en visitants però “de forma sostenible. No només pel que fa a capacitat adquisitva, sinó també amb un perfil diferent” orientat cap al turisme cultural i que proporcioni, per tant, “un valor afegit”. De tot plegat n’hauria de poder sortir un increment de la demanda per fer atractiva Reus a inversions hoteleres que complementin l’actual oferta de llits. Però aquesta ja és una altra història.

Horaris i espais visitables

A partir del 15 de juny fins el 30 de setembre, els horaris seran els següents:

  • Gaudí Centre

De dilluns a dissabtes de 10:00 h a 20:00 h, i diumenges i festius de 10:00 h a 14:00 h

  • Pavelló 6è de l’institut Pere Mata

De dilluns a dissabtes de 11:00 h a 14:00 h i de 16:30 h a 18:30 h, diumenges i festius de 11:00 h a 14:00 h

  • Campanar

De dilluns a dissabte de 11:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 19:00 h, diumenges i festius de 10:00 h a 14:00 h

  • Església Prioral Sant Pere

De 11:00 h a 13:00 h i de 17:00 h a 19:00 h

  • Estació Enològica

Divendres i dissabtes de 11:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 19:00 h, diumenges i festius de 11:00 h a 14:00 h

J.S.