TOTS 21

Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus destinarà 250.000 euros en ajuts a les empreses i autònoms per a la contractació de persones en situació d’atur. La Junta de Govern Local va aprovar el passat divendres, 18 de desembre les bases que regularan la concessió de les subvencions, que s’emmarquen en el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. La convocatòria d’ajuts s’obrirà en breu. La línia d’ajuts servirà per a la contractació de 50 persones.

La línia de subvencions va dirigida a empreses i autònoms que ampliïn la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d’atur. Els diners es donaran a les empreses per tal que contractin directament els treballadors. L’Ajuntament subvencionarà la contractació d’un màxim de dos treballadors per empresa. Per a la contractació de cada treballador, l’Ajuntament donarà 5.000 euros, amb la qual cosa es preveu la contractació d’un total de 50 persones.

Un cop el treballador sigui contractat, haurà de treballar a l’empresa un mínim de 6 mesos sense que l’empresa el pugui acomiadar. El contracte haurà de ser a jornada completa. La persona contractada ha d’estar a l’atur i portar un mínim de dos mesos empadronat a Reus abans de ser contractat per l’empresa.

Les empreses que vulguin demanar les subvencions han d’estar ubicades a Reus a efectes fiscals i complir els requisits següents:

  • Haver ampliat la seva plantilla contractant persones en situació d’atur, en el període comprès entre l’1 de desembre del 2020 i el 31 de maig de 2021.
  • No haver reduït el nombre de treballadors, ni haver fet cap acomiadament improcedent durant l’any 2020 ni en el període de contractació de la persona per a qui se sol·licita la subvenció.
  • No haver dut a terme cap expedient de regulació d’ocupació ni tenir treballadors en ERTO en el període de contractació de la persona per a qui se sol·licita la subvenció.

La convocatòria funcionarà per concurrència competitiva: obtindran les ajudes les primeres empreses que ho demanin i que compleixin els requisits.

Els beneficiaris de les ajudes rebrà una bestreta del 60% de l’import en el moment de la concessió de la subvenció, i la resta una vegada justificat el període de contractació de 6 mesos.

Redacció