TOTS 21

Una màquina llevaneus, treballant. Foto: Diputació

Adif ha autoritzat el restabliment de la circulació de trens de la línia R15 entre Riba-roja i Reus, després de diversos dies tallada a causa del temporal Filomena. Tot i això i degut a l’estat de les andanes i accessos de les estacions entre Móra la Nova i Reus, els trens no faran parada a les estacions de Els Guiamets, Capçanes, Marçà-Falset, Pradell, Duesaigües – L’Argentera, Riudecanyes – Botarell i les Borges del Camp. Entre Móra i Riba-roja faran les parades habituals. D’altra banda, el tram entre Lleida i La Plana de Picamoixons de l’R13 i l’R14 continua tallat, segons ha informat Renfe.

Actualització carreteres tallades a Tarragona

Alhora, 24 trams de la xarxa viària catalana continuen afectats des de dimarts a la nit. Entre aquests 24 trams hi ha 9 carreteres tallades completament, 7 de les quals a la demarcació de Tarragona, i les altres 2 a la de Barcelona. En general es tracta de carreteres i vials de la xarxa viària secundària, afectades principalment per neu i gel. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit (SCT) informa que hi ha una quinzena de trams d’aquesta xarxa secundària on cal extremar la prudència per la presència de gel a la calçada, principalment a les demarcacions de Lleida i de Tarragona.

A Tarragona les 7 carreteres tallades són la T-740 a Falset, la TP-7402 a Porrera, la TV-3021 a Rasquera, la TV-3111 a Tivissa, la TV-3223 a Torre de Fontaubella, la TV-7232 a Vilalba dels Arcs-Batea i la TV-7022 a Morera de Montsant.

Pel que fa a la demarcació de Barcelona, les 2 vies tallades són la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal i la BV-4031 de Castellar de N’Hug al Coll de la Creueta, en aquest cas a causa del vent. A més, l’SCT informa que hi ha 11 carreteres amb neu o gel a la calçada.

Escoles tancades i transport escolar suspès

Les tres escoles que continuen tancades són, amb un total de 51 alumnes afectats, l’Escola Llicorella – ZER L’Aglà de Gratallops, amb 20 alumnes, l’Escola Pius XII – ZER L’Aglà d’El Molar, amb 19 alumnes, i l’Escola Rossend Giol – ZER Baix Priorat de Porrera, amb 12 alumnes.

Pel que fa al transport escolar, continua parcialment suspès en 8 comarques:

  • Camp de Tarragona: hi ha tres comarques afectades, que són la Conca de Barberà, el Baix Camp i el Priorat.
  • Terres de l’Ebre: dues comarques amb rutes suspeses, Terra Alta i Ribera d’Ebre.
  • Comarques de Ponent: afectacions al Pallars Jussà, a l’Alt Urgell i a les Garrigues.

ACN – Redacció