TOTS 21

Mapa d’e-distribución en el qual s’aprecien els principals focus de l’apagada a Reus.

El subministrament elèctric s’ha normalitzat aquesta tarda després d’una apagada global que a Catalunya ha arribat a afectar uns 640.000 abonats. Al territori la incidència ha tingut més impacte en els municipis de Reus i de Mont-roig. A la capital del Baix Camp els principals efectes s’han viscut a la zona propera al Polígon Industrial Agro-Reus i al Camí de Tarragona.

El servei s’ha restablert totalment cap a tres quarts de sis de la tarda, segons han informat fonts de Protecció Civil i Endesa. La caiguda ha durat aproximadament una hora, tot i que el servei s’ha anat restablint progressivament durant aquest període. La manca de subministrament elèctric ha afectat també a altres comunitats autònomes, fins arribar a un total 1,2 milions d’abonats sense llum.

La causa, un incident amb un hidroavió

La causa ha estat un incident que hi ha hagut amb una línia al sud de França que ha obligat Red Eléctrica a desconnectar la interconnexió amb aquest país per evitar afectacions al sistema elèctric. Segons ha informat l’operador d’infraestructures Red Eléctrica Española per mitjà de xarxes, «un incident amb un hidroavió ha generat un problema en la xarxa francesa de molt alta tensió provocant la desconnexió temporal de la península de la resta d’Europa. El problema ja està resolt, quedant reposada la interconnexió i el subministrament elèctric afectat al nostre país».

Redacció / ACN