.

.

TOTS 21

La DO Montsant, la DOQ Priorat i la DO Terra Alta asseguren que la companyia de les Borges del Camp ha comès «irregularitats tan greus» que van haver de ser posades en coneixement dels Mossos d’Esquadra,

Situada enmig del foc creuat mediàtic i policial, el Grup Reserva de la Tierra ha fet públic un comunicat on afirma ser “un dels deu primers cellers espanyols” i es defensa de les acusacions de presumpte frau assegurant que “garanteix la qualitat de tots els vins elaborats i comercialitzats per la companyia sota les més de 100 marques que comercialitza”.

Segons l’empresa, “el mes de gener passat, el grup va renovar un any més la certificació International Food Standard (IFS) per a les seves instal·lacions d’embotellat de Les Borges del Camp (Tarragona). Aquesta certificació és una de les més exigents en el seu àmbit i acredita la màxima qualitat i seguretat alimentària dels nostres vins”.

El grup Reserva de la Tierra, “amb més de 20 anys d’experiència”, és la unió “d’antics projectes cellerers. L’objectiu principal de la companyia ha estat la projecció nacional i internacional i l’exportació als mercats d’Europa, Agafava i Amèrica. Actualment els seus productes són presents en 60 països i compta amb 5 oficines comercials internacionals pròpies. Un exemple d’aquest èxit internacional és el vi Satis Dei Exclusivament Collection guardonat amb 9 Medalles d’Or en Concursos Internacionals de Vins i triada entre els Best Mitjana’s Choice Spain Wine Awards al Japó”.

En l’actualitat Reserva de la Tierra “participa en cellers situats a les regions vitivinícoles més importants d’Espanya com ara Rioja, Ribera del Duero, Rueda, Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona, Catalunya, Taca, va venir de la terra de castilla i vi d’Espanya. Reserva de la Terra embotella més de 40 milions d’ampolles anuals”.

Col·laboració amb les recerques

Davant la denúncia presentada el passat de juliol per les Denominacions d’Origen Montsant, Priorat i Terra Alta, la companyia “desconeixia la seva existència fins a la setmana passada. Com no pot ser d’una altra forma, el grup ha col·laborat i col·laborarà en les recerques per a demostrar la qualitat i la traçabilitat dels seus productes”.

Les actuacions judicials derivades d’aquesta denúncia, amb entrada de registre i posterior difusió pública per part de Mossos d’Esquadra, han comportat “un fort impacte reputacional en el grup, tant sobre la mitja dotzena de marques investigades, com en la resta de marques que formen el portafoli de productes del grup. Davant aquesta situació d’indefensió, la companyia estudia una resposta legal”.

El grup Reserva de la Tierra, “que ocupa 180 persones directament, sempre ha treballat pel desenvolupament de les denominacions d’origen en les quals és present, ajudant els agricultors a posar en valor el seu producte i millorar la rendibilitat de les seves vinyes”.

La companyia lamenta que les restriccions i objeccions establertes per algunes denominacions al desenvolupament de l’activitat econòmica “no sols vetllin per la qualitat dels vins, com és el seu deure, sinó pels interessos econòmics d’alguns cellers que utilitzen alguns reglaments com a estratègies proteccionistes dels seus propis interessos”, conclou la nota.

Redacció