.

.

TOTS 21

El Pit Bull Terrier s'ha trobat lligat a una cadena. Foto: Cedida

El Pit Bull Terrier s’ha trobat lligat a una cadena. Foto: Cedida

Els agents especialistes del SEPRONA, de manera coordinada amb la Guàrdia Municipal de la localitat del Catllar, han pogut rescatar un gos Pit Bull Terrier que es trobava totalment abandonat en una finca rústica del municipi.

Les condicions de vida del gos eren ínfimes, ja que es trobava permanentment subjecte a un arbre amb unes gruixudes cadenes que superaven els tres quilograms de pes, en un entorn de plàstics, excrements i residus, evidenciant-se que l’animal havia estat abandonat a la seva sort.

Pel que sembla, l’animal portava diverses setmanes en aquesta situació, sense ser atès i en pèssimes condicions higiènic sanitàries i d’alimentació. El que el mantenia amb vida era la sensibilitat d’alguns veïns de la localitat, que li anaven facilitant menjar i aigua, la qual cosa li ha permès continuar vivint. Finalment, després de veure que aquestes circumstàncies es prolongaven en el temps, van optar per donar coneixement d’aquests fets a les autoritats.

Especialistes del SEPRONA de la Guardia Civil de Tarragona van ser informats que la finca on estava l’animal va ser ocupada aproximadament fa uns dos anys, encara que no s’utilitzava com a lloc de residència habitual, que en aquest mateix emplaçament hi ha hagut una quantitat indeterminada de gossos, els quals van anar desapareixent a poc a poc, sense saber res mes d’ells, fins a quedar únicament el Pit Bull Terrier maltractat. S’han trobat ossos d’animal, que podrien pertànyer a aquests gossos, sense que es pugui precisar, però sense descartar que morissin a conseqüència de maltractament, a la vista de les circumstàncies en les quals van trobar el Pit Bull Terrier

Davant aquests fets, existint un gran perill per a la vida i integritat física de l’animal, es van realitzar gestions amb l’Ajuntament del Catllar i la seva Guàrdia Municipal per a gestionar la retirada i cura d’aquest. Quan va ser alliberat de les cadenes, aquestes van llançar un pes de 3,2 quilograms i li havien produït diferents ferides al cos, especialment al coll. L’animal va ser traslladat al centre L’Última Llar de Reus per a ser assistit i sotmès a cures veterinàries.

Els agents del SEPRONA i de la Guàrdia Municipal de la localitat del Catllar estan realitzant gestions per a arribar a conèixer qui poden ser els responsables d’aquests fets, a fi de depurar responsabilitats, ja que aquests poden ser constitutius de delicte penal de maltractament animal.

La col·laboració ciutadana, com en moltes altres ocasions, ha resultat primordial per a la salvació de l’animal, que d’una altra manera hagués mort per inanició o com a resultat de les mateixes ferides que s’estava provocant.

La Comandància de la Guardia Civil de Tarragona té a la disposició del ciutadà el número de telèfon 062, actiu les 24 h del dia tots els dies de l’any, on pot comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o mal al medi ambient, comptant amb agents especialitzats en protecció de la natura, que atenen qualsevol assumpte que els pugui ser comunicat relacionat amb les seves competències de protecció del medi ambient i benestar animal.