.

Logotip de la Plataforma per la Qualitat de l'aire

Logotip de la Plataforma per la Qualitat de l’aire

Després de que un estudi realitzat conjuntament per la URV i CELNET detectés partícules de benzè i butadiè elevades a l’aire de Tarragona, el cap de relacions externes de Repsol, Pep Bertran, ha volgut deixar clar que des de la companyia “la preocupació principal que tenim és la por que pot tenir la gent respecte a les instal·lacions i al funcionament d’aquestes. Ningú ha d’estar preocupat, no hi ha cap problema” ha afirmat Bertran .

El Parlament de Catalunya el passat 27 de març va aprovar crear una taula per a l’estudi de l’aire al Camp de Tarragona per analitzar l’estudi, que fa més d’un any que es va presentar.

Pep Bertran ha explicat que tot i que els controladors de Repsol no fan un seguiment des del punt de vista d’immissió d’aquests elements, si que l’empresa pren mesures per les partícules de butadiè que pugui afectar als empleats de la planta. Bertran ha dit que actualment no arribaria al 4% establert.

Pep Bertran ha destacat també que els patrons que serveixen de Guia com el reglament Ritz, que fa servir la major part de la química europea, no han estat superat. Segons el cap de relacions externes de Repsol cap dels controls que es parla a l’informe arriba als límits d’aquest barem europeu.

Des de Repsol s’ha volgut remarcar que ningú ha d’estar preocupat de l’entorn de l’aire al costat de l’empresa i que des de la companyia s’ha buscat sempre la transparència amb la gent que viu a l’entorn de la fàbrica “no pot ser que algú estigui preocupat pel funcionament d’una instal·lació nostre mantenim la nostre política de portes obertes per explicar i demostrar qualsevol dubte”.

Bertran ha reconegut que ja es va parlar amb Celnet per poder seure i arribar a un punt d’acord per solucionar la preocupació que hi pugui haver a l’entorn i treballar conjuntament per a solucionar qualsevol tipus de problema mediambiental que hi pugui haver a la zona propera a la planta.