.

.

TOTS 21

L'alcalde i la regidora de Turisme, Patrícia Anton, en arribar a Tarragona

Renfe posa en marxa aquest dissabte un tren històric de 45 anys, un Talgo del 1969, el primer que va travessar els Pirineus francesos sense haver de fer canvi de vies. Es tracta d’un atractiu turístic perquè els barcelonins vinguin a la ciutat a gaudir del seu patrimoni romà i històric. Un tren històric per a una ciutat històrica. La nova ruta s’ha batejat com Tarraco Talgo.

El tren sortirà cada dissabte fins el 4 d’octubre, quan acabarà, just pel Concurs de Castells. Tindrà un preu mitjà de 36 euros -anada i tornada- i en ell es podrà gaudir de l’estètica ‘vintage’ dels anys 60, i curiositats com uns seients procedents d’un avió Boeing per  a la primera classe, donat que aquella època no es fabricaven seients d’alt nivell per a ferrocarrils espanyols.  La comoditat d’aquests seients s’ha pogut comprovar avui. El viatge Barcelona-Tarragona inclourà una parada a mig camí, a Vilanova i la Geltrú, perquè els pasatgers puguin visitar el Museu del Ferrocarril.

Interior d'un dels combois

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i directius de Renfe han fet avui el viatge inagural des de Barcelona a Tarragona. Ballesteros ha destacat l’estreta relació que té l’Ajuntament de Tarragona amb Renfe Viajeros i Renfe, “una bona mostra és la posada en funcionament d’aquest tren històric. Aquest Talgo ens situa com a única ciutat Patrimoni de la Ciutat amb un tren històric operant a Catalunya. El Tarraco Talgo ens col·loca, encara més, com a destinació turística i demostra l’aposta tan ferma que fem des de l’Ajuntament per singularitzar el patrimoni”.

Un bitllet històric, que es lliura als passatgers del tren

Per la seva part, el gerent del corredor nordest-mediterrani, Félix Martín, ha posat l’èmfasi en què el Tarraco Talgo “és un tren únic, que esperem que en facin ús 3.000 persones”. El director gerent de Renfe Viajeros, Rodrigo Hilario, ha posat en valor aquest nou Talgo, “que va significar una autèntica revolució quan es va posar en funcionament”. Finalment, la directora del Museu del Ferrocarril, Pilar García, ha expressat la seva emoció per veure “com el primer talgo que va creuar Catalunya i França torna a funcionar. És un vehicle únic, patrimonialment importantíssim”.

Aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme en col·laboració amb  l’Ajuntament de Tarragona, l’empresa Talgo i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, permet al viatger tornar a gaudir del que va ser batejat com a ‘Catalán Talgo’ allà per l’1 de juny del 1969 quan per primera vegada comunicava Barcelona amb Ginebra sense necessitat de transbordament a la frontera francesa.

Horaris i parades:

Anada:

Barcelona Estació de França, 10.13.

Barcelona Sants, 10.33.

Vilanova i la Geltrú, 11.10.

Tarragona, 11.43.

Tornada:

Tarragona, 19:28.

Vilanova i la Geltrú, 20:05.

Barcelona Sants, 20:48.

Barcelona Estació de França, 20:59.

Un viatge en el temps

El preu del bitllet d’anada i tornada en aquest tren turístic serà de 36 euros en classe turista i 50 en preferent. Un cost que permet realitzar un recorregut al passat en un tren que va fer història, el Talgo III RD, el més avançat de l’època. La rehabilitació dels vehicles realitzada en els darrers mesos per l’empresa Talgo permet oferir el tren tal i com era fa 45 anys. La singularitat del producte és aquesta possibilitat de fer un viatge en el temps des dels anys 60 fins al segle II a.C.

A Tarragona els viatgers podran reviure el passat romà de Tarraco amb els seus espais més emblemàtics, el Circ, l’Amfiteatre, les seves muralles o la Torre del Pretori.

El bitllets per viatjar al passat es podran adquirir a través del web de renfe.com en l’apartat “ocio en tren” i a les mateixes taquilles de les estacions de venda de bitllets.