.

Un moment de l’inici de l’encontre. Foto: Nàstic

Nova decepció grana a casa, un empat amb l’Espanyol B que no deixa satisfet ningú malgrat que els grana havien iniciat una remuntada molt prometedora, superant el 0-1 amb què havia acabat la primera part. Moha s’ha convertit en el botxí perico amb dos gols, el segon frustrant la victòria. Amang ha debutat des de l’inici donant bones sensacions, però la clau ha estat de nou les errades en defensa, que castiguen el Nàstic cada jornada.

Una mala primera part fruit dels nervis locals per la situació que es viu sobre la gespa, combinat amb un Espanyol que jugava amb criteri, han provocat que els grana anessin al vestidor perdent. En els segons 45 minuts, els grana han anat a per la victòria i han sumat ocasions, especialment a la recta final.

L’onze grana sortia a la gespa amb una baixa notable: el punta titular, Pedro Martín. S’ha quedat fora de la convocatòria per molèsties en l’entrenament de dijous, i el substituïa Thomas Amang, que finalment no marxava amb la seva selecció i que debutava en Lliga i com a titular. No podia repetir Bartolo l’aliniació d’Olot.

Amang ensenyava múscol al quart d’hora amb una bona contra en uns primers minuts de bloqueig mutu i molta precaució. El davanter africà es plantava davant del porter i tenia una gran ocasió, però la bimba li arribava massa alta.

Responia l’Espanyol amb arguments i Bernabé s’havia d’emprar fort davant un llançament perillós de Jutglà en una frivolitat de Bonilla i un segon remat de tisora. La defensa grana, al punt de mira aquesta temporada, comenava a tremolar.

Seguia marcant guió Amang, amb una nova ocasió de gol pentinant una centrada. Després d’uns minuts de domini visitant, Habran provava el xut llunyà. El Nàstic jugava a la contra davant uns pericos que controlaven la bimba i repartien el joc amb criteri.

Una nova badada defensiva, aquest cop de Valentín, permetia els pericos disposar d’una opció de gol. Les errades constants en defensa posaven dels nervis el públic. Al minut 35, Habran tenia una bona opció per avançar-se en el marcador, però un misto a darrera hora ho impedia. Tres ocasions de gol poartava el Nàstic en una mala primera part.

Havia de passar i passaria. Una nova errada defensiva al minut 38 donava opció a Moha per fer el 0-1. Passada a l’espai pel davanter perico, que defineix de primeres ajustant-la al pal. El gol deixava tocat el Nàstic, amb el greuge d’un públic cada cop més nerviós, que no perdonava les pèrdues de pilota.

En aquestes Petcoff tenia un bon llençament, i de seguit, un xut de Pol Ballesteros llepava el pal esquerra de la porteria d’Adri, però no hi havia continuïtat en el joc. Elaborava més bé el rival, que tenia les idees més clares. Acabava la primera part amb xiulada general.

Bartolo feia un canvi de posició, a l’inici de la segona part, entre Brugui i Abraham, i Brugui tenia l’empat a les seves botes en una ocasió claríssima. Des del cor de l’àrea, el xut creuat surtia fregant el pal.

Seria justament Brugui qui faria l’empat al minut sis amb una forta gardela. El mitja punta rep la pilota a la frontal, i amb un xut sec i ras, l’ajusta al pal per marcar el seu segon gol de la temporada. Entraria de seguida Pereira per un voluntariós Amang i l’escenari canviava. Remuntaria el Nàstic: set minuts després, Bruno Perone faria el segon pentinant una centrada de Petcoff. Aquest havia servit de cantonada, la posava al primer pal, on el central entrava amb tot i de cap afusellava la porteria perica.

Tot anava bé i als dos minuts de la remuntada, Moha feia l’empat a dos, un golàs, una falta llunyana que el davanter pica de forma magistral  fent entrar la pilota per l’escaire. La igualtat marcava una trègua i l’entrada de més artilleria, Lolo Plá substituïa Habran, que no ha tingut un dels millors dies. Ja no es generaven ocasions i els dos equips estaven més pendents de no perdre. Valentín tenia una bona ocasió al tram final del partit, quan el Nàstic intentaria fer-se amb els tres punts amb l’entrada de Montero a la gespa. Minuts finals amb ocasions per guanyar el partit per a Perone i Montero.

El club ha dedicat un minut de silenci per la mort, dissabte passat, del soci número 1, Josep Querol.

Fitxa tècnica

Alineacions:

Nàstic: Bernabé, Pol Valentín, J. Rodríguez, Perone, Bonilla, Pol Ballesteros (Montero, min. 79), David Goldar, Petcoff, Brugui, Habran (Lolo Plá, min. 70) i Amang (Pereira, min. 52)

RCE Espanyol FF: Adri, Pujol, Roman, Alejandro, Sòria, Sabater (Ivan Gil, min. 75), Lozano, Jutglà, Nico, Pau Martínez (Jofre, min. 79; Manchon per Jofre, min. 86) i Moha

Gols: 0-1, Moha, min. 38; 1-1, Brugui, min. 51; 2-1, Perone, min. 58; 2-2, Moha, min. 60

Àrbitre: Jorge Tárraga Lajara, col.legi valencià

Targetes grogues: Goldar, Nico, Perone i Pol Ballesteros

Nou Estadi: 2.907 espectadors