.

Gerard Oliva, autor del primer gol grana. Foto: Nàstic

Èpica, com en els milllors temps, com en els gloriosos ascensos a Segona A o els moments en què se salvà de baixar a Tercera. El Nàstic ha protagonizat una remuntada gloriosa els darrers 20 minuts de partit amb un jugador menys i contra l’Andorra, un dels grans de la categoria, i ha vist com el lluminós passava d’un 0-2 a un 4-2. Brugui s’ha coronat com a ‘copríncep d’Andorra’ amb dos gols en els moments més decisius, un d’ells, el 2-2, espectacular, i el darrer, al minut 95.

Gerard Oliva s’havia encarregat d’obrir la llauna al minut 73 quan els grana perdien per 0-2 i des de tres minuts abans remaven amb l’expulsió d’Albarrán. Es començava a fer justícia després d’una primera part on els grana havien perdonat i en canvi, els tricolor havien aprofitat una errada local per avançar-se en el lluminós. Al minut quatre de la represa, un segon gol semblava deixar estabornit els grana, i més amb l’expulsió d’Albarrán. El darrer quart d’hora el Nàstic es conjuraria per protagonitzar una de les grans jornades històriques. Quatre gols en 20 minuts.

Els grana arribaven a la jornada amb força canvis a l’onze inicial, l’entrada de Wilfred a la porteria, el retorn d’Albarrán en defensa i de Rueda, mentre Amang es feia de nou un lloc en l’arrencada, que no podia començar millor quan els grana tenien el gol al primer minut de joc amb una rematada de Brugui que salvava el porter visitant.

El Nàstic de Toni Seligrat ha anat perfeccionant una eina que li surt força bé: el pressing a dalt, la pressió en la sortida de la pilota del rival. Controlava el tempus del partit i les ocasions un conjunt que comença a funcionar com un autòmata, amb una davantera infernal, un Gerard Oliva brillant i un Brugui que se surt i, més enrera, un Bonilla imperial, que intentaria obrir el marcador amb un xut llunyà al minut 16.

En aquestes estàvem, amb un Nàstic agradant-se i sent l’amo de la gespa quan una contra -sempre les contres- avançava els andorrans al minut 25. Una ocasió, un gol, un clàssic també a Can Nàstic. A la represa tocava remar i succeiria tot el contrari; en una badada a l’hora de defensar, Rubén Bover es preparava la bimba i la col.locava ajustada de manera que Wilfred no podia fer res.

Tocat de mort, no reaccionava el Nàstic i ho faria quan les coses encara s’havien de posar pitjor amb la vermella directa a Albarrán per una entrada a destemps. Només quatre minuts després, un mal rebuig del porter Báñez donava opció a un gran Gerard per escurçar distàncies amb una vaselina, creure que es podria empatar i posar dels nervis el rival. Faltaven 17 minuts més l’afegit.

I en aquestes ha aparegut el ‘factor Brugui’, que ha engaltat un passi de Bonilla de manera magistral per col.locar l’esferica a l’escaire. A un minut de final, una jugada d’estratègia fruit d’una falta l’ha completat Quintanilla consumant la remuntada -3-2-. I al 95, una escapada de les seves amb xut ras, feia que Brugué anotés el 4-2 definitiu en plena orgia local.

Fitxa tècnica

Alineacions:

Nàstic: Wilfred, Carlos Albarrán, Quintanilla, Jesús Rueda, Joan Oriol, Fran Miranda (Joel Marín, min. 62), Fullana (Fausto Tienza, min. 71), Javi Bonilla, Brugui, Gerard Oliva (Pol Domingo i Thomas Amang (Fran Carbia, min. 71).

Andorra: Bañuz, Gaffour, Adrià Vilanova, Rai Marchán (Víctor Casadeús, min. 89), Borja, Riverola, Bover (Marc Aguado, min. 77), David Martín, Carlos Martínez (Ballarín, min. 77), Rubén Enri (Iker Goujón, min. 89) i Pau Martínez.

Gols: 0-1, Carlos Martínez (min. 25); 0-2, Bover (min. 48); 1-2, Gerard Oliva (min. 73); 2-2, Brugui (min. 78); 3-2, Quintanilla (min. 89); 4-2, Brugui (min. 95)

Àrbitre: Raúl Campos Hierro (col.legi català).

Targetes grogues: Brugui, Rai Marchán, Rubén Enri i Toni Seligrat.

Targetes vermelles: Carlos Albarrán (min. 70).