.

.

TOTS 21

La piscina descoberta de Valls s'està acabant de construir per obrir-la el dijous 24 de juliol. Foto: ACN

Recta final per a l’obertura de la nova piscina municipal de Valls. La piscina ja té data final d’obertura, el dijous 24 de juliol, gairebé un mes més tard del previst. Les fortes pluges de setmanes enrere van causar un ensorrament menor que ha fet retardar les obres i la posada en marxa de la piscina fins ben avançat l’estiu. Es tracta d’un equipament molt esperat al municipi ja que els vallencs no tenen piscina descoberta des del 2011, quan va tancar la de la zona del Vilar -havia quedat obsoleta. La nova, que ha costat 335.500 euros, s’ha construït annexa a la piscina climatitzada del complex esportiu del Fornàs. De fet, els banyistes podran fer ús d’ambdues piscines amb el mateix tiquet d’entrada.

Amb un preu d’entrada de 3,50 euros pels adults -3,10 euros pels joves de 16 a 21 anys, i 2,90 euros pels infants, jubilats i pensionistes-, els usuaris podran aprofitar tant la piscina coberta com la nova descoberta. L’horari de funcionament serà d’onze del matí a set de la tarda. “És molt esperada aquesta piscina pública, és essencial”, ha afirmat el regidor d’Esports a l’Ajuntament de Valls, Manel Odina.
Aquest ja seria el quart estiu sense piscina descoberta a Valls, des que va tancar l’antiga piscina del Vilar. Segons l’Ajuntament, era tan obsoleta que posar-la al dia resultava més car que fer-ne una de nova. Els vallencs esperen impacients de fa temps l’obertura d’aquest equipament, que es construeix al complex esportiu municipal del Fornàs, on hi ha el pavelló, gimnàs i les dues piscines climatitzades.

El vas de la piscina d’estiu té una superfície de 384 metres quadrats, una capacitat aproximada de 413 metres cúbics d’aigua i una profunditat màxima d’1,4 metres. El vas, amb un perímetre lineal de 87 metres, és de formigó armat per sistema de projectat, amb impermeabilitzacions, perímetre de recollida d’aigües i acabat superficial de ceràmica a l’exterior. En total, l’actuació cobreix un espai de 1.976 metres quadrats.