TOTS 21

El concert amb Lágrimas de Sangre i Smoking Souls, el sopar popular, la Zeuzera Pyrina o la cursa ciclista estan entre els actes més destacats

El concert amb Lágrimas de Sangre i Smoking Souls, el sopar popular, la Zeuzera Pyrina o la cursa ciclista estan entre els actes més destacats

El Morell ja fa pràcticament una setmana que viu immers en els actes de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. Ara, però, arriba la recta final després d’uns dies en què “l’alta participació i el bon funcionament de totes les activitats” ha estat predominant, tal com exposen les regidores de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell, Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas. “Per als pròxims dies, desitgem que tot plegat continuï en la mateixa línia, i que morellencs i visitants gaudeixin intensament de les cites més esperades de l’any”, afegeixen.

Després del taller de muralisme i grafits, la xerrada Respecta’m i la Festa de la Pedregada de dijous, divendres la festa arrencarà amb un dels actes més tradicionals: la cercavila. I ja a la nit, una cita ineludible per a tothom, el sopar popular de Festa Major a la rambla Joan Maragall. I per acabar la jornada, concert de versions amb el grup “Los 80 Principales”.

Dissabte començarà aviat, amb el tir al plat i la vermutada de clàssics, mentre que al migdia hi haurà animació a la rambla Pau Casals, Vermutet i Vermutàs, vaquetes… I a la tarda, des del local de l’Embruix, sortida de la Zeuzera Pyrina i guerra d’aigua a la plaça de la Font, un dels actes més refrescants de totes les festes. Pel que fa a la música, hi haurà concert i ball de Festa Major amb l’orquestra Atalaia, i el Concert Jove amb grups i DJ de renom, com són Lágrimas de Sangre, Smoking Souls, Dj Plan B i Dj Monka.

Diumenge, d’activitat començarà encara abans amb les matinades traguejades. A les 13 hores, ofici solemne de Festa Major i vermut i, ja a la tarda, la 57a edició de la Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec, 36è Memorial Joan Ribas. I en la vessant més tradicional, a les 20 hores hi haurà el seguici cerimonial, que surt al complet per únic cop durant les festes de Sant Abdó i Sant Senén.

El punt final a la jornada el posarà la Cobla Catalana dels Sons Essencials amb el seu concert a l’avinguda Catalunya. I per acabar la Festa Major amb el llistó ben alt, dilluns s’ha preparat un programa ben familiar, amb festa aquàtica a les piscines durant el matí i concert de Dàmaris Gelabert a la tarda, a més del Ball de Sant Miquel i el correfoc dels diables morellencs per tancar els deu dies de festes.

Entre setmana, els actes s’han centrat en un públic familiar amb una gran acceptació, amb el contacontes del “Viatge de la Bababoom” i un taller de llengua de signes, dilluns; i un taller de circ per a totes les edats, dimarts. I per avui mateix, el divertit tobogan aquàtic i una sessió de cinema a la fresca amb “Bohemian Rapsody”. En aquest enllaç pots consultar el programa complet de la Festa Major.