TOTS 21

Raquel Sans, a la dreta, avui al Consell Nacional d’ERC. Fotos: Marc Puig

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya ha aprovat aquest matí la relació de candidates i candidats de la demarcació de Tarragona per a les eleccions al Parlament del 14 de febrer de 2021, que encapçala la diputada Raquel Sans Guerra. Aquesta és una llista “oberta, paritària i representativa del territori i del país, com ens diu l’Oriol Junqueras que cal fer-ho, perquè així és més fàcil que les polítiques públiques tinguin una mirada més global i inclusiva”, explica Sans. La candidata assegura que “tenim una llista preparada per guanyar aquestes eleccions per primera vegada a Tarragona”.

La llista amb les 18 persones candidates i les 10 suplents és cremallera i representativa de totes les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Recull les diferents sensibilitats territorials i socials i és una mostra de la feina d’Esquerra Republicana per seguir ampliant el seu projecte de país i poder esdevenir la força majoritària. Així, a la cap de llista, Raquel Sans Guerra, l’acompanya en la quarta posició com a independent designat per l’Executiva Nacional l’ex diputat socialista al Parlament Carles Castillo Rosique. Se suma al projecte com a “clar exponent d’aquell sector d’esquerres i republicà del nostre territori que defensa el dret a l’autodeterminació dels pobles”, afirma Sans.

Cal destacar la presència de l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà Vallhonrat tancant la llista en la divuitena posició, i també la inclusió del militant Sergi Moncunill Hurtado com a darrer suplent en representació del col·lectiu de persones amb discapacitat, del qual en vol ser la veu pública reivindicativa durant la propera campanya electoral.

La llista de la demarcació de Tarragona

1 Raquel Sans i Guerra (Tarragonès), diputada al Parlament i vicesecretària general de Dones d’ERC.
2 Lluís Salvadó i Tenesa (Montsià), diputat al Parlament, vicesecretari general de Coordinació Interna d’ERC i exalcalde de la Ràpita.
3 Irene Aragonès i Gràcia (Baix Camp), regidora a Mont-roig del Camp i presidenta de la federació regional d’ERC al Camp de Tarragona.
4 Carles Castillo i Rosique (designat per l’Executiva Nacional), exdiputat al Parlament pel PSC i exregidor a Tarragona.
5 Maria Jesús Viña i Ariño (Baix Ebre), regidora a Tortosa.
6 Oriol Pallissó i Balanyà (Conca de Barberà), regidor a Montblanc i president de la federació comarcal d’ERC a la Conca de Barberà.
7 Irene Fornós i Curto (Baix Ebre), diputada al Parlament i regidora a Bítem.
8 Ivan Faccia i Serrano (Baix Penedès), exregidor a Cunit i membre de la Sectorial d’ERC de Seguretat i Protecció Civil.
9 Eva Ferran i Roig (Baix Camp), directora dels Serveis Territorials de Justícia al Camp de Tarragona i presidenta de la secció local d’ERC a Reus.
10 Marc Bigordà i Prió (Alt Camp), alcalde dels Garidells i conseller comarcal de l’Alt Camp.
11 Elisabeth Racionero Gassull (representant de Jovent Republicà), portaveu de Jovent Republicà al Camp de Tarragona i regidora a Almoster.
12 Alfons Montserrat i Esteller (Montsià), diputat al Parlament, exdirector d’IDECE i exalcalde d’Alcanar.
13 Josepa Granell i Sardà (Tarragonès), militant del Morell.
14 Manel Launes i Llop (Ribera d’Ebre), militant de Móra d’Ebre.
15 Laia Pie i Dols (Alt Camp), regidora a Vilabella i presidenta de la federació comarcal d’ERC a l’Alt Camp.
16 Jordi Aixalà i Jansana (Priorat), exalcalde de Torroja del Priorat i membre de l’executiva de la federació comarcal d’ERC al Priorat.
17 Maria Jesús Ardèvol Gironès (Terra Alta), regidora a la Fatarella.
18 Pau Ricomà i Vallhonrat (Tarragonès), alcalde de Tarragona.