.

.

TOTS 21

Un dels objectius del cinema Rambla de l’Art de Cambrils ha estat sempre aportar cinema alternatiu al públic del Camp de Tarragona. Per aquest motiu és la única sala de tota la província admesa a l’organització europea Europa Cinemas. I com que la vocació es tradueix en programació, per aquest diumenge dia 23 i en únic passi a les 21:45 hores es podrà veure ‘Dersu Uzala’, Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa de 1975.

‘Dersu Uzala’ és la pel·lícula cabdal de la cinematografia del japonès Akira Kurosawa. Steven Spielberg el va qualificar com el Shakespeare del cinema contemporani. La pel·lícula narra la història del militar rus encarregat de fer una prospeccions geològiques a la dura Sibèria. Allà coneixerà un caçador nòmada, Dersu Uzala, que li ensenyarà a respectar la naturalesa i a conviure amb ell amb ple harmonia. Experiència que el marcarà la resta de la seva vida.

La pel·lícula va obtenir l’Oscar 1975 a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa això com importants premis a d’altres festivals internacionals com el de Moscou o el David de Donatello a Itàlia.

Va ser la primera pel·lícula que Kurosawa rodava fora del seu país i també la primera realitzada en format de 70mm.

La versió actual ha estat re masteritzada en 4K que ha permès poder-la veure amb les mateixes qualitats tècniques, de so i fotografia que el seu original.

Redacció