.

.

TOTS 21

Mariano Rajoy ha comparegut per valorar el 9N

El President del govern espanyol, Mariano Rajoy, està compareixent en roda de premsa als mitjans en referència al procés sobiranista de Catalunya i en concret per parlar sobre els resultats de la consulta del 9N.

Mariano Rajoy ha afirmat que la consulta ha estat un “profund fracàs del projecte independentista” afegint que aquesta no ha estat una votació democràtica, “sinó un acte de propaganda política amb la diferencia que s’ha fet incomplint el TC, per tant ha estat un acte il·legal”. Destaca que la majoria de catalans no van participar i que això demostra que “l’independentisme ha mostrat la seva debilitat”.

Quant a l’oferta de diàleg que el president de la Generalitat, Artur Mas, li ha fet ha dit que ni hi està d’acord ja que el que proposa és un diàleg amb imposicions, però que “aquest diàleg ha d’estar dins dels límits del TC, de la constitució i de les obligacions del càrrec del president del govern espanyol”. Ha afegit que Mas vol imposar un referèndum que no és possible ja que l’únic camí legal seria si es reformés la constitució però que “qui vulgui fer una reforma constitucional que la presenti; nosaltres no ho farem” ha confirmar Rajoy.

Sobre la querella que la Fiscalia pot presentar en contra d’Artur Mas, el president del govern espanyol ha comentat que desconeix què farà el fiscal i ha afegit que “ningú li ha de dir el que ha de fer o deixa de fer a la Fiscalia”. Rajoy ha acabat dient que no vol una Catalunya dividida i ha afegit que Espanya és “la casa de tots i entre tots l’hem de cuidar i conservar”.