.

.

TOTS 21

Quim Piqué i Noemí Llauradó. Foto: Cedida

Quim Piqué i Noemí Llauradó. Foto: Cedida

Noemí Llauradó, candidata d’Esquerra Republicana de Catalunya a Reus, ha presentat, aquest matí, a Joaquim Piqué com a número 10 de la llista dels republicans per a les eleccions municipals del proper maig. Llauradó, acompanyada per Quim Piqué, n’ha destacat la trajectòria professional estretament vinculada a l’àmbit de la salut, un àmbit clau en el desenvolupament del projecte de futur per a Reus. ‘Estic conveçuda que el Quim ens ajudarà molt a fer una ciutat encara més saludable per a tothom. I és que les ciutats del segle XXI han de ser espais que afavoreixin la salut, que facilitin l’activitat física, que redueixin la contaminació i tinguin més espais verds. En aquest sentit, més enllà de la transformació urbana, hem de treballar, per la promoció d’hàbits saludables i la millora del benestar físic i emocional de les persones’.

La cap de llista republicana ha afegit: ‘Des de l’ajuntament s’han de seguir promovent polítiques públiques de promoció de salut que siguin equitatives, per reduir les desigualtats socials, intervenir en les condicions en les quals les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen. Cal oferir més i millors serveis a través d’una atenció integrada social i sanitària que no deixi ningú enrere i que ens faci avançar de manera cohesionada’.

Per la seva part, Quim Piqué, ha destacat la importància d’aquest àmbit en el dia a dia de les persones i ha posat com a exemple els reptes que es van plantejar durant la pandèmia de la Covid-19. ‘Aquests darrers anys, hem pogut veure la importància que té la salut i com és necessari disposar d’ una ciutat que tingui cura de les persones i estigui pensada perquè sigui més saludable. En aquest sentit, per exemple, la Covid ha fet emergir una problemàtica vinculada, clarament, a la salut mental. Aquest és un àmbit en què cal actuar amb decisió sobretot de manera preventiva per detectar aquestes problemàtiques en una fase inicial’.

Per acabar, Piqué ha agraït la confiança de la Noemí per formar part d’aquest projecte: ‘Em fa molta il·lusió que la Noemí m’hagi proposat formar part d’aquest projecte i poder aportar els meus coneixements de farmàcia comunitària i de salut pública. La Noemí és una persona de la qual en valoro la seva capacitat de lideratge, determinació i valentia a l’hora de prendre decisions importants. El projecte que encapçala és el que Reus necessita perquè té per objectiu fer un Reus més proper, més saludable i que millori la vida de les persones’.

El perfil de Joaquim Piqué Calafell
Joaquim Piqué Calafell és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Navarra (UNAV). També té un postgrau en gestió i direcció de l’oficina de Farmàcia i és expert en ortopèdia per la Universitat Internacional de La Rioja. En aquests moments, és el responsable de la Farmàcia Joaquim Piqué Calafell de Reus.