TOTS 21

El dinamitzador cultural i historiador local Quim Masdeu estrena un càrrec que fins ara el municipi no havia arribat a tenir mai.

L’Ajuntament de la Selva del Camp ha fet oficial aquest cap de setmana en un acte públic el nomenament de Quim Masdeu Guitert com a cronista oficial del municipi, un títol honorífic que s’estrena amb aquest selvatà que ha dedicat mitja vida a la dinamització cultural, a la història i l’antropologia local.

Després de l’aprovació definitiva del reglament per al nomenament d’aquest títol honorífic en el darrer ple municipal, Masdeu Guitert va rebre el títol de cronista selvatà en una sala de sessions plena a vessar d’amics i de representants d’entitats. Després de llegir-se el nou reglament que regeix aquest càrrec així com el nomenament, l’alcalde accidental del municipi, Josep Masdeu, va destacar la trajectòria de Quim Masdeu i la seva intensa vinculació amb la vida associativa i cultura del poble.

Per la seva banda en el seu parlament de presa de possessió, Masdeu Guitert va agrair la confiança i va expressar l’orgull de poder completar la seva trajectòria en el món associatiu local amb aquesta tasca. Com va esmentar al llarg del discurs, des de ben petit, gràcies a la seva herència familiar, va poder conèixer de primera mà la història selvatana, no tant pel seu interès en les dates o en les guerres sinó des del punt de vista de la investigació i del concepte històric. Tot plegat ho va fomentar juntament amb una altra de les seves grans passions, que és el cinema, de la qual en va fer una de les seves fonts històriques.

Malgrat que el títol li arriba ara, Quim Masdeu considera que tota la seva vida ha fet de cronista i situaria els seus inicis en els micròfons de la Cope a Reus fent cròniques sobre la Selva, posteriorment al Correo Catalán o a Mestral, el primer setmanari comarcal en català.

Actualment Masdeu Guitert centra les seves investigacions al voltant dels aplecs dels anys 60 que es van celebrar a Paretdelgada, posant el focus en el context global en què es van celebrar. Tot i això preveu que una de les primeres tasques com a cronista oficial sigui durant la fira, aprofitant la inauguració de les obres del Tomb de Muralles.

Exregidor de Cultura de l’Ajuntament selvatà, afamat cineasta i promotor del desaparegut festival de cinema Ocular, membre destacat de diverses entitans selvatanes com ara l’Ateneu el Lauro o el Centre d’Estudis Selvatans, a més de promotor i exdirector de Canal Camp, entre moltes altres tasques, Quim Masdeu ocuparà el càrrec de cronista local un mínim de cinc anys.