.

Tres dels exemplars que es passegen pel Llorito. Foto: Cedida

Tres dels exemplars que es passegen pel Llorito. Foto: Cedida

“No tenen por de res, no marxen encara que t’hi acostis i que hi hagi gossos. Ho deixen tot ple d’excrements, fan forats a terra, i a l’estiu rebenten tubs de regadiu d’algunes finques”, explica la Tania Cano, veïna de la zona del Llorito. “Mira, ara mateix n’estic veient un, el tinc a 100 metres”, em diu mentre parlem. Des de fa uns mesos alguns residents de la zona han de conviure amb exemplars de porcs silvestres, que podrien ser el que en castellà ja s’ha batejat com a “cerdolí” (de “cerdo” i “jabalí”): un creuament entre senglars i porcs domèstics, sobretot vietnamites.

Un dels animals cavant un forat a la finca. Foto: Cedida

Un dels animals cavant un forat a la finca. Foto: Cedida

“Estic preocupada perquè hem de preparar l’hort per la primavera, i no el puc tancar”, lamenta la Tania. Actualment són dos els exemplars d’aquest animal, un mascle i una cria, que freqüenten la zona i visiten la seva finca diversos cops al dia. Fa uns mesos s’hi passejava una família sencera, però la majoria d’ells eren d’un veí que, en assabentar-se de les molèsties, va assegurar els tancaments de la finca perquè no s’escapessin més.

Feia temps que traslladaven la queixa als efectius de la Guàrdia Urbana que circulaven per la zona, fins que ahir va decidir informar per escrit a l’Ajuntament. “Al barri de Sant Pere i Sant Pau van tenir el mateix problema, i el van solucionar ràpidament. Espero que aquí facin el mateix”, diu la Tània. Avui ha fet pública la queixa a les xarxes socials. Segons el consistori, el departament de Salut Pública “n’està al corrent, i està col·laborant amb la Guàrdia Urbana i els agents forestals per determinar quines accions es poden prendre”.

Romà Rofes

/* JS para menú plegable móvil Divi */