.

.

TOTS 21

Vehicles de la Guàrdia Civil, prop de la façana de l'Ajuntament, aquest matí. Foto: ACN

La gran incògnita política arran de la macroactuació d’avui de la Guàrdia Civil envers el govern municipal de Torredembarra és què passarà a partir d’ara a l’Ajuntament. Seguirà el mateix govern? Hi haurà canvis? El recorregut dependrà del que dictamini el jutge del cas, del Jutjat número 1 del Vendrell.

Podria produir-se la continuïtat de l’equip de govern, format per CiU, el PP i els independents del GIT. Una segona opció és que produeixin dimissions, en bloc o puntuals, 0 en el cas més radical, la creació d’una comissió gestora. Si s’observen precedents, el cas de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-seca pot ser una pista, però relativa: imputats els seus membres, segueixen governant, i a més, sense fisures. Però el cas de Torredembarra és més greu: hi ha detencions.

Una altra opció: si hi hagués alguna dimissió, podrien accedir a l’Ajuntament els regidors que segueixen en la llista.

Diferents font de partits polítics de Torredembarra i càrrecs de CDC a Tarragona no s’han volgut pronunciar a Tarragona21 sobre e futur del consistori perquè primer cal saber “com evoluciona el cas judicial” i quines decisions pren el jutge.

La secció local d’ERC de Torredembarra ha celebrat aquesta tarda una reunió de crisi en la que han decidit “no pronunciar-se” fins que no hi hagi “un aclariment del procés judicial”, ha manifestat a Tarragona21 el seu portaveu, Eduard Rovira. “No sabem si es quedaran a la presó, si hi haurà dimissions, o si no passarà res de tot això”, ha dit Rovira.

El que ha molestat sobremanera a CiU i el PP és la forma “mediàtica” en què s’ha produït la detenció: davant la premsa i al mateix ajuntament, que està situat a la cèntrica plaça del Castell.

Núria Gómez

D’altra banda, la regidora popular Núria Gómez es trobava aquest matí treballant al seu despatx de l’Ajuntament mentre s’estaven produint les detencions de l’alcalde i els membres de l’equip de govern del consistori. Gómez, independent en les llistes del PP, seguirà treballant demà des del mateix despatx en el cas que la Guàrdia Civil no mantingui tancat l’edifici consistorial.

L’equip de govern el formen sis regidors de CiU, dos del PP i un independent (GIT). La junta de govern, en canvi, està formada per quatre regidors de CiU, un del PP i un del GIT, que són els que han estat detinguts.

Gómez no forma part de la junta de govern i per aquesta raó no ha estat avui detinguda en l’espectacular actuació de la Guàrdia Civil en la macrodetenció de polítics a Torredembarra.

J. Garcia