.

Els germans Emaná han donat la victòria al Nàstic

El Nàstic suma la quarta victòria de la temporada en derrotar per 2-3 al Lugo en un dels millors partits dels grana. I això que s’ha hagut d’aixecar el marcador fins a dues ocasions després, però la connexió dels germans ha estat letal i ha donat un triomf que permet somiar. El gran heroi ha estat Stephane Emaná amb dos gols, el darrer era el que significava el 2-3 definitiu.

L’inici de la segona volta no ha pogut portar millors notícies a Can Nàstic. En una setmana que s’havia fet una crida a començar de zero. D’oblidar tot el viscut fins ara. I els homes de Merino han sabut i pogut donar un cop de puny que suposa una injecció de moral i optimisme. Un cop que aquest vestuari necessitava per començar a creure en les seves possibilitats.

Un cop que arriba després d’haver aixecat el marcador en dues ocasions. I amb els germans Emaná com a principals protagonistes. Stephane sortia al camp tot just en l’inici de la segona part i minuts després aconseguia l’empat. Achille marcava el 2-2. I a només dos minuts per al final, el propi Stephane firmava el doblet i desbordava l’alegria grana.

Merino apostava per un canvi de sistema i passava al 3-5-2 amb Emaná i Barreiro com a referències d’atac. La gran novetat, però, era la inclusió de Cordero en el mig centre. La primera gran oportunitat arribaria en peus de Mossa, que seria el clar protagonista d’aquests primers minuts. Primer amb un llançament llunyà i potent que Jose Juan desvia a córner. I en el minut 13 per cometre un penal de llibre sobre Iriome. Una d’aquelles agafades que mai es xiulen a la sortida d’un córner, però que Pizarro Gómez castigava amb la pena màxima. Joselu no fallaria.

Tot i el cop, els grana, avui de negre, intentaven reaccionar mitjançant bones pressions, que permetien recuperar la pilota en posicions de perill. Dues bones faltes a la frontal eren desaprofitades per Emaná, que tindria l’ocasió més perillosa en el 41, amb un cop de cap que s’estavellava al travesser. Una primera meitat igualada, però decantada novament per un error individual en una acció d’estratègia.

La segona meitat arrencava amb el canvi de Stpehane Emaná per un Barreiro que arrossegava molèsties. I el propi Stephane seria l’encarregat de fer somiar amb el gol de l’empat a assistència de cap del seu germà Achille (53′). El Nàstic buscava controlar el partit. El Lugo patia sense pilota, però en una internada per banda dreta de Calavera, aquest la cedia enrere, on Joselu lliure de marca batia a Reina per anotar el 2-1.

Un nou cop, que Merino contrarestava movent la banqueta amb l’entrada de José Carlos per un intermitent Luismi. Els grana es tornarien a refer gràcies a la garra d’Achille Emaná, que rematava al segon pal una centrada de Gerard. L’extrem barceloní, juntament amb el camerunès, han estat els que avui han creat més perill. El Nàstic tenia temps per endavant per buscar la remuntada. Els grana estaven quallant un gran partit, però necessitaven un cop moral. Una injecció que arribada al minut 88, quan Stephane Emaná caçava una pilota lluitada per Álex López i l’enviava al fons de la xarxa.

La ràbia continguda sortia en un esclat d’alegria, que permetia sumar la primera victòria de la era Merino, i de pas, encadenar tres jornades consecutives sense conèixer la derrota. La millor ratxa de la temporada.

Fitxa tècnica:
Lugo: Jose Juan, Leuko, Marcelo, Seoane, Campillo, Pedraza (Brayan 87′), Joselu, Ignasi, Sergio Gil (Fede Vico 80′), Calavera i Iriome (Pablo Caballero 74′).

Nàstic: Reina, Mossa, Perone, Bouzón, Suzuki, Valentín, Luismi (José Carlos 69′), Tejera, Cordero, Emaná (Álex López 87′) i Manu Barreiro (S. Emaná 48′).

Àrbitre: Pizarro Gómez. Ha amonestat als locals Marcelo (21′) Seoane (71′)i als visitants Emaná (20′), Mossa (55′), S. Emaná (84′).

Gols: 1-0, Joselu (14′) (p); 1-1, S. Emaná (53′); 2-1, Joselu (65′); 2-2, A. Emaná (71′); 2-3, S. Emaná (88′).

Incidències: Partit corresponent a la 22ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat a l’Anxo Carro davant 3.084 espectadors.