.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu del Pare Manyanet.

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid és de 68, el doble que aquest dimecres, quan eren 34, segons les darreres dades facilitades avui pel Departament d’Educació. Entre aquests n’hi ha quatre del Camp de Tarragona, després de sumar-se en les darreres 24 hores un grup de 4art d’ESO (una trentena d’alumnes i dos professors) del centre privat concertat de l’Escola Pare Manyanet de Reus. Els altre centres afectats són dos de Salou (l’Institut Jaume I i l’Escola Santa Maria del Mar) i un de Tarragona (l’escola Pau Delclòs). Arreu de Catalunya hi ha un total de 52 centres afectats, quan ahir eren 27.

Educació ha destacat que el 99,1% dels centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament. Del total de grups confinats, quatre són a llars d’infants privades, 12 a llars d’infants municipals, 16 a escoles de segon cicle d’infantil i primària, 11 a instituts d’ESO, batxillerat i FP, tres a instituts escola, 14 a centres privats concertats i vuit a privats. D’altra banda, roman tancada la llar d’infants Petit Montessori de Barcelona i s’hi afegeix l’escola bressol municipal de Gràcia.

En canvi, l’Escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts i la Ridolaina de Montellà i Martinet, que no havien pogut iniciar les classes el passat dilluns per positius entre el professorat, han iniciat la seva activitat aquest dijous.

Educació ha informat també que l’Institut Torre Roja de Viladecans i els Salesians de Sant Boi tenen un grup cadascú que ha retardat l’inici de curs fins al 21 de setembre per positius entre el professorat.

Per serveis territorials, a Barcelona hi ha 13 centres amb algun grup confinats i es dona la circumstància que hi ha les dues llars d’infants mencionades tancades. En el cas del Col·legi Sant Joan Bosco-Salesians d’Horta hi ha tres grups confinats.

A la Catalunya Central hi ha 10 centres afectats repartits entre Artés, Balenyà, dos a Centelles, Igualada, Manlleu, Piera, Torelló i dos a Vic. En aquest cas també tots amb un únic grup afectat.

Al Maresme-Vallès Oriental hi ha sis centres amb algun confinament repartits entre Cabrils, Granollers, Masnou, Mollet, Montgat i Sant Pol de Mar. En el cas de l’escola Hammelin-Laie Inernational School de Montgat hi ha tres grups confinats.

Pel que fa al Vallès Occidental, l’afectació arriba a quatre centres, dos d’ells a Rubí i dos a Terrassa. Mentre que a Barcelona comarques s’ha passat a cinc, quatre a Badalona i un a Santa Coloma de Gramenet.

A Girona en son sis, dels quals tres a Girona, un a Olot, un a Puigcerdà, un a Sant Feliu de Guíxols, un a Vilafant i un a Vulpellac.

A Lleida es manté confinat un grup a l’Institut Joan Oró i al Baix Llobregat tampoc hi ha hagut canvis, amb dos grups confinat al Licée Français de Gavà-Bon Soleil.

ACN