TOTS 21

El problema està en el fet que la reixa de desguàs existent per poder evacuar l’aigua en cas de pluja forta provoca que es filtri a l’interior de l’església. Foto: Manel R. Granell

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquest matí les obres de millora de la canalització d’aigua de l’església de Nostra Senyora del Sagrat Cor (antiga església de Jesús i Maria) que provocava humitats tant a aquest edifici històric com a altres habitatges que estan a tocar del col·legi Pau Delclós.

L’actuació consisteix a solucionar el problema derivat de l’acumulació d’aigües pluvials en un punt del pati contigu al mur del santuari. El problema està en el fet que la reixa de desguàs existent per poder evacuar l’aigua en cas de pluja forta provoca que es filtri a l’interior de l’església. El motiu és que el conducte de desguàs d’aigües pluvials que discorre íntegrament per sota el santuari presenta alguna ruptura, la qual cosa provoca les filtracions d’aigua. «Les obres que s’han iniciat avui –i que tindran una durada de 10 dies i un cost de 7.000 euros- consistiran a reconduir les aigües pluvials del pati del col·legi cap al col·lector de sanejament de l’escola. D’aquesta manera s’evitarà que passin pels conductes de sota de l’església, tal com es feia des que es va construir. Això farà que millorin molt les coses», detalla el conseller de Territori, Xavier Puig.

Les filtracions d’aigua havien afectat la pintura interior del temple així com alguns panells de fusta d’un recinte que guarda l’única obra de Gaudí a Tarragona.

Redacció