Puigdemont no convenç al govern espanyol, que prem el botó vermell i activa l’article 155

La resposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, dins del termini establert per Madrid no ha satisfet a l’executiu de Mariano Rajoy. En un comunicat fet públic només minuts després d’expirar el termini de les 10.00 hores del matí d’avui, s’informa que el govern espanyol “continuarà amb els tràmits previstos a l’article 155 de la Constitució per restaurar la legalitat en l’autogovern de Catalunya”. La raó, la “negativa” de Puigdemont a atendre el requeriment del passat 11 d’octubre on se li reclamava una indicació “clara i precisa” sobre si havia declarat o no la independència de Catalunya.

En aquest sentit es precisa que “el pròxim dissabte el Consell de Ministres, reunit de forma extraordinària, aprovarà les mesures que traslladarà al Senat amb la finalitat de protegir l’interès general dels espanyols”.

El comunicat agraeix “el suport de les distintes formacions polítiques amb les quals està tancant en aquests moments -govern i PSOE estan reunits a La Moncloa per concretar els detalls en dos equips dirigits per la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i la socialista Carmen Calvo, jurista constitucionalista- una resposta majoritària i consensuada al desafiament secessionista. D’altra banda, denuncia l’actitud mantinguda pels responsables de la Generalitat de buscar, deliberadament i sistemàticament, l’enfrontament institucional malgrat el greu dany que s’està causant a la convivència i l’estructura econòmica de Catalunya”.

1 comentari

  1. Quina cara més dura! Quan han sigut jxsi i la cup qui ha donat un cop d’estat en tota regla. El 155 lo unic que faria seria tornar l’ordre constitucional. És lamentable la situació que travessa Catalunya per una utopia d’una minoria i per haver subestimat les conseqüències i no haver sabut aturar a temps la fractura emocional i econòmica

    Reply

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *