TOTS 21

Imatge de la Cercavila

Imatge de la Cercavila

El tradicional correfoc a càrrec dels diables de Riudoms i de Perafort, va posar, ahir diumenge, el punt i final a la festa major de Sant Sebastià de Puigdelfí. Aquest va ser el darrer dels 15 actes celebrats des de divendres, quan es va donar el tret de sortida a la festa amb la lectura del tradicional pregó. El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, qui també és alcalde de Vespella de Gaià, va ser l’encarregat de pronunciar el pregó. Durant el seu discurs, Cid, va parlar dels punts en comú que tenen Puigdelfí i Vespella de Gaià. En aquest sentit, va explicar que es tracta de dos pobles petits i amb pocs habitants i que a més, comparteixen patró, ja que a Vespella també se celebra Sant Sebastià. Cid, va destacar que el diàleg, la concòrdia i la convivència són característiques pròpies dels pobles petits. Per això, durant el seu pregó, va parlar de la necessitat que Perafort i Puigdelfí apliquin aquests valors per continuar mantenint una bona relació, la qual cosa els permetrà avançar plegats i continuar gaudint d’un municipi amb activitats i una vida veïnal tan vital con l’actual.
Finalitzat el pregó, al qual hi van assistir alcaldes de municipis propers representants d’empreses ubicades al voltant de Perafort, va ser el torn del sopar de gala que va tenir lloc al Casal de Puigdelfí. Prop de 90 persones no es van voler perdre aquesta cita anual que en aquesta ocasió, va estar amenitzada pel Duet Wonderful Jazz. La vetllada va transcórrer en un ambient agradable
per a tots els assistents.
L’endemà dissabte, el dia va començar amb la celebració d’un esmorzar popular al costat del Casal de Puigdelfí. Els assistents van poder menjar carn a la brasa i pa torrat, una bona manera d’agafar forces per encarar el dia. També els més petits de Puigdelfí van gaudir d’activitats pensades per a ells, en concret, del parc infantil ubicat a la pista poliesportiva i en el qual hi va haver inflables, pinta cares, un trenet i el bou mecànic.
A la tarda, les activitats van continuar per a tothom gràcies a la cercavila que va recórrer els carrers del poble. La Llumeneta, les Avellanes, la Llumenet’s Band de Perafort, la Colla Gegantera de les Dominiques, la Colla Gegantera del Catllar i els Manotes de Vilabella, van prendre part en aquesta cercavila que va tenir el seu punt d’inici a la Plaça de l’Església i que va finalitzar davant del Casal on es va fer la ballada final de tots els elements festius. Després d’això, la festa va continuar a l’interior del Casal amb el ball de tarda amb Jan Cruz & Music, que va anar seguit pel sopar de Motxilla, també a l’interior del Casal, i pel ball de nit de festa major.
Finalment, aquest diumenge es van celebrar els actes religiosos d’aquesta festa major. En primer lloc, va tenir lloc l’anada a l’ofici fins a l’Església de Sant Sebastià, on es va celebrar una missa solemne en honor al patró, que va estar cantada per la coral Prades Cor. Després d’això, va ser el torn del vermut popular i ja entrada la tarda, els més petits van poder gaudir de l’espectacle de màgia ‘Paupi el Mago’, al qual va seguir el correfoc de fi de festa.
Com és habitual, bona part dels actes celebrats durant la festa major de Sant Sebastià a Puigdelfi, han tingut lloc al Casal Municipal del poble. Enguany però, s’ha donat la particularitat que aquest Casal ha estat recentment remodelat després que s’hagin substituït les plaques de fibrociment del sostre, s’hagi substituït la claraboia que hi havia i s’hi hagi instal·lat un fals sostre. El conjunt de les obres ha permès aïllar correctament la sala, tant pel que fa a nivell de condicions climàtiques com pel que fa a mesures de seguretat, ja que les actuacions que s’hi han fet, permetrien evitar la propagació de possibles incendis que es donessin al voltant del Casal.

Moment del pregó, a càrrec de Daniel Cid

Moment del pregó, a càrrec de Daniel Cid

Nou acte musical al Casal

Malgrat la finalització de la festa major de Sant Sebastià a Puigdelfí, els veïns i veïnes del poble tenen una nova cita cultural aquest cap de setmana. Serà dissabte a les 18h i també al Casal Municipal, on l’Orquestra Corelli del conservatori de música de Vila-seca oferirà una actuació musical.