.

.

TOTS 21

Joaquim Coll (centre), vicepresident de Societat Civil Catalana, en la seva visita a Tarragona. Foto: Tarragona21

Joaquim Coll (centre), vicepresident de Societat Civil Catalana, en la seva visita a Tarragona. Foto: Tarragona21

Societat Civil Catalana (SCC) ha organitzat al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau una jornada per celebrar el primer any de naixement d’aquesta entitat i amb la mirada posada en les eleccions municipals del 24 de maig. L’acte de Societat Civil ha comptat amb unes 80 persones i amb el suport de dos dels partits amb representació a l’Ajuntament: el PSC a través de Javier Villamayor i el PP, amb el seu alcaldable a la ciutat, Alejandro Fernández. Tampoc s’ha volgut perdre la cita el candidat de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales.

En aquest context, SCC ha fet una crida a la participació dels tarragonins de cara al 24-M i ha reclamat «trencar la lògica que una minoria social independentista molt mobilitzada esdevé majoria al Parlament perquè això ens aboca a un empat d’impotències entre uns i altres, i ens pot situar en un carreró sense sortida», tal i com ha defensat el seu vicepresident, Joaquim Coll. El portaveu de Societat Civil ha denunciat que el debat pel pocés sobiranista «està fracturant el país en termes lingüístics, identitaris i socials i el 9-N ho posa de manifest: només a les comarques interiors la participació va superar el 50%».

El quart tinent d’alcalde del PSC, Javier Villamayor, ha donat suport també a l’acte de Societat Civil, com ja va fer el passat 11 de Setembre en la Diada alternativa organitzada per aquesta entitat a Tarragona. Des del PSC, Villamayor ha defensat una «opció no rupturista amb el conjunt de l’Estat, nosaltres som una formació no rupturista per si algú no se n’ha adonat encara; i decidir l’encaix que volem tots passa per un referèndum a Catalunya i a Espanya. Defensem una postura pactada i refrendada pel conjunt del poble», ha resolt.

Villamayor ha declarat ser el representant en l’acte «de tots aquells catalans i catalanes progressistes i d’esquerres que consideren que l’encaix de Catalunya amb el resta d’Espanya s’ha d’actualitzar i aquesta aposta és diferenciada de la que puguin fer altres formacions polítiques que tinguin presència en aquest acte».

Alejandro Fernández, alcaldable del PP a Tarragona ha volgut secundar un cop més la participació de la formació que representa a l’acte de Societat Civil Catalana: «Entenem que és una entitat imprescindible dins del debat polític català i que ha permès a moltíssima gent sortir de l’armari, políticament parlant, que significa poder dir clarament que no sóc independentista i també sóc català». Alejandro ha valorat la capacitat que ha tingut SCC d’aglutinar sensibilitats tant de la dreta com de l’esquerra: «Aquí tenim gent del PSC, del PP, d’Unió Democràtica, o de Ciutadans». És una mostra, ha reblat, «extraordinàriament plural de la mateixa societat catalana».

Sobre quin rol ha de jugar la qüestió nacional el 24-M, l’alcaldable popular s’ha mostrat taxatiu: «Només per les persones i partits que no tenen projecte de ciutat, aquestes eleccions són plebiscitàries d’alguna cosa. Quan no tens projecte de ciutat, dius que és una primera volta cap a la independència. Aquí ens juguem el futur de Tarragona». Per últim, Fernández ha recordat que «si agafem els resultats electorals dels últims 20 anys a Tarragona, veurem com les forces no nacionalistes hem arrasat les nacionalistes».