TARRAGONA 21

Les proves es concentren al CAP de la Selva.

L’Àrea Bàsica de Salut de la Selva realitza, de dilluns a dissabte, proves PCR a tots aquells casos amb simptomatologia associada a la Covid-19, i també als seus contactes més estrets, és a dir, les persones amb qui s’ha compartit espai a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes. La intenció es tallar la cadena de transmissió del virus.

S’aplica d’aquesta manera el canvi de protocol del Servei Català de la Salut, perquè anteriorment les proves només es realitzaven quan el pacient presentava un quadre simptomàtic compatible amb la malaltia, deixant la resta de casos a criteri mèdic com sospitosos sense confirmació per PCR.

Les proves es concentren al CAP de la Selva, en un espai degudament condicionat, al qual s’hi accedeix des d’una entrada alternativa per tal que els possibles casos no tinguin contacte amb la resta d’usuaris.

La Selva registra set casos acumulats d’infecció des de mitjans de juny, dos dels quals estan sota seguiment i associats als brots que continuen actius i que abasten més poblacions.

Redacció