.

.

TOTS 21

Imatge del Francolí desbordat.

Imatge del Francolí desbordat.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha desactivat aquest dilluns l’alerta per mala mar i pluges intenses després de la millora de les condicions meteorològiques. El temporal del cap de setmana ha malmès algunes platges i passeigs marítims de l’Empordà (l’Estartit i Sant Antoni de Calonge) i del Maresme i ha provocat petites inundacions al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, on s’han recollit més de 50 litres en alguns punts. Paral·lelament, una jove de 25 anys va quedar ferida aquest diumenge a la tarda després de ser arrossegada per una onada en un espigó de Roses (Alt Empordà). Una dona de 55 anys, que es va tirar a l’aigua per salvar la jove, també va ser atesa pel SEM.

Aquest diumenge també va quedar tallada al trànsit la carretera C-12 al seu pas per Amposta, entre els quilòmetres 18 i 18,5 en ambdós sentits, per inundacions. I avui dilluns el pas inferior per on creuen els vianants de l’estació d’Altafulla (Tarragonès) també s’ha vist afectat per acumulació d’aigua. Efectius dels Bombers de la Generalitat han instal·lat una autobomba i la incidència ha quedat resolta pels voltants de les 10.30 hores d’aquest matí. Finalment, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) un transformador d’Endesa ha quedat malmès i el tall del subministrament elèctric ha afectat uns 100 clients durant unes hores.

Onades de 4 metres a Barcelona

L’ajuntament de Barcelona també ha desactivat el Pla d’Emergència Municipal per onades en vigor des d’ahir. Durant l’episodi, les onades a les platges han superat els 4 metres d’altura. La ventada ha arrossegat brossa a les platges, que els serveis municipals retiren a hores d’ara per recuperar la normalitat. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), durant aquest dilluns encara es poden produir precipitacions febles i disperses a cotes mitges del Prelitoral, Pirineu i Prepirineu.